Private key importeren uit een paper wallet

Een van de meest veilige manieren om bitcoins te bewaren is zogenaamde paper wallet. Een paper wallet is een stuk uitgeprint papier waarop zowel de public key (ofwel bitcoin adres) en een private key staan. De public key kan worden vergeleken met een e-mailadres waar inplaats van e-mails, bitcoins heen worden verstuurd. De private key is als het ware een wachtwoord waarmee iemand bij de bitcoins kan komen. De private key dient dus niet met andere gedeeld te worden.

In het voorbeeld hieronder staat links de public key en rechts de private key. Normaal dient een persoon dus niet het rechtse adres te delen. Het linkse adres kan gedeeld worden om bitcoins op te ontvangen, maar iedereen kan zien hoeveel bitcoins een adres bezit in de blockchain.

bitcoin paper wallet

Een private key importeren

Een private key importeren gaat het makkelijkst met een bitcoin software wallet. In dit voorbeeld gebruiken we de Copay wallet die verschillende functies ondersteund waaronder het importeren van private keys. De Copay wallet zal de bitcoins van de paper wallet afhalen, de paper wallet dient hierna niet meer gebruikt te worden omdat Copay de wallet ‘sweept’ en de bitcoins verstuurd naar een adres die zich in de Copay wallet bevindt. De bitcoins worden dus doorgestuurd naar een nieuw bitcoin adres van de Copay app.

Het proces in de Copay wallet bestaat uit de volgende stappen.
Open de Copay wallet > Klik scan > Houd de CR-code van de private key voor de camera.

Nadat de private key van de paper wallet succesvol is gescand in de app, klikt de gebruiker op ‘scan wallet funs’. Hierna zullen de bitcoins worden doorgestuurd naar een nieuw bitcoin adres die bij de Copay wallet hoort. De bitcoins worden dus ‘verwijderd’ van de paper wallet. Nadat de bitcoins succesvol zijn overgezet kunt u de Copay wallet gebruiken om de bitcoins in te bewaren of verder te verzenden. Voor gebruikers die veel bitcoins bewaren en de veiligheid van een paper wallet willen hebben zijn er de moderne hardware wallets zoals de Ledger.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin