Premier van Malta: Crypto is het geld van de toekomst

De premier van Malta, Joseph Muscat, zegt dat crypto onvermijdelijke hét betaalmiddel wordt van de toekomst. Het gebruik van de blockchain technologie stimuleert daarnaast meer transparantie en rechtvaardigheid in de samenleving. Dit zei hij tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 27 september.

Muscat gelooft in een samenleving met transformerende, politiek en baanbrekende technologieën. Wanneer een samenleving sneller overgaat tot een digitale economie, zijn deze meer toekomstbestendig. Muscat zegt hier het volgende over:

“Blockchain en cryptocurrencies zijn de onvermijdelijke toekomst van geld, transparanter omdat het helpt bij het filteren van goede bedrijven van slechte bedrijven. Maar deze gedistribueerde blockchain technologieën kunnen nog veel meer doen.”

Blockchain zal veel verandering brengen in politiek, maatschappij en bedrijfssystemen. Malta is hiermee ook een van de eerste landen die de blockchain technologie omarmt en zichzelf ziet als ‘het blockchain-eiland’. Muscat beweert dat ‘het eiland’ de eerst zal zijn waar het op juridisch gebied gereguleerd wordt.

Er is eerder bekend gemaakt dat de grote cryptocurrency exchange Binance zich binnenkort in Malta zal vestigen. Andere bedrijven volgde daarna vrij snel, zoals bijvoorbeeld: OKex en BitBay. Afgelopen juni heeft het Maltese parlement drie crypto-gerelateerde wetten aanvaard en zijn ze de voorloper in het accepteren van cryptocurrency.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin