Poolse centrale bank besteedt duizenden euro’s aan anti-cryptocurrency campagne

De Centrale Bank van Polen heeft toegegeven financiering van anti-cryptocurrency campagnes op sociale media te sponsoren, met name de Poolse Youtuber Marcin Dubiel en zijn video van december 2017, “I LOST ALL THE MONEY?!,” Meldt het Poolse nieuwsportaal money.pl.

De sociale mediacampagne tegen crypto werd uitgevoerd door Poolse centrale bank in samenwerking met het Poolse YouTube-partnernetwerk Gamellon, Google Ireland Limited en Facebook Ireland Limited, waarbij ongeveer 91.000 zloty (ongeveer $ 27.000) werd toegewezen voor het produceren van anti-crypto-inhoud.

Money.pl meldt dat de campagne van de Centrale Bank ook video’s publiceerde op het Youtube-kanaal Planeta Faktów (Planet of Facts), dat meer dan 1,5 miljoen abonnees heeft. Dubiel’s YouTube-kanaal heeft meer dan 900.000 abonnees.

De beschrijving van de video bevat de hashtag #uważajnakryptowaluty, de Poolse autoriteit voor financieel toezicht en de gezamenlijke website van de centrale bank van Polen, gewijd aan waarschuwingen tegen het gebruik van cryptocurrencies.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin