Persoonsgegevens gesloten bij Zuid-Koreaanse exchange

Een grote en populaire bitcoin- en ethereumexchange genaamd Bithumb is gehackt. Bithumb is een Zuid-Koreaanse beurs waar gebruikers kunnen handelen in zowel bitcoin als ethereum.

Volgens Yonhap een Zuid-Koreaans persbureau heeft Bithumb contact opgenomen met de autoriteiten omdat er bij de hack persoonsgegevens van klanten gestolen zijn. Gegevens van 31.800 klanten zouden daarbij zijn buitgemaakt, maar geen wachtwoorden. Het gaat om drie procent van alle gebruikers.

Bithumb wil gebruikers compenseren voor het uitlekken van de persoonlijke informatie. De exchange betaalt de getroffen gebruikers tot 100.000 won per persoon, omgerekend zo’n € 77.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin