Pas op voor Bitcoin oplichters

Met de stijgende bitcoin waarde van de afgelopen weken zijn er weer veel nieuwe bitcoin fans bijgekomen. De meeste nieuwe gebruikers willen zo snel mogelijk aan het bitcoin avontuur beginnen. Toch is het juist voor nieuwe gebruikers belangrijk om zich eerst goed in te lezen.

De Amerikaanse website Zerofox schreef al eerder over veel voorkomende bitcoin scams. Criminelen proberen onder andere via social media nieuwe gebruikers bitcoin wallets te laten downloaden en vervolgens de bitcoins van nieuwe gebruikers te stelen. Los van nep wallets zijn er ook vormen als adres vervalsing, bitcoinverdubbelaars, schimmige spaarsystemen en phishing.

Voor nieuwe gebruikers bieden bitcoin hardware wallets een veilig en goedkoop alternatief om er zeker van te zijn dat het adres niet is aangepast.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin