Oprichter van Ripple is eerste crypto miljardair in de Forbes 400 lijst

Forbes heeft Chris Larsen de oprichter van Ripple op de 383e plek in de Forbes 400 lijst van de rijkste Amerikanen gezet. Hij heeft nu een geschatte nettowaarde van $ 2,1 miljard maar in januari van dit jaar werd het netto vermogen van Larsen zelfs geschat op $ 37,3 miljard. Forbes plaatste hem toen nog voor de Facebook oprichter Mark Zuckerberg. Toen was de waarde van XRP echter $ 2,3 per stuk. Maar door de huidige daling van de cryptocurrency markt daalde de netto waarde van Chris ook aanzienlijk. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP namelijk $ 0,48.

Ondertussen neemt ook Amazon oprichter Jeff Bezos de nummer 1 positie over van Bill Gates van Microsoft op de Forbes 2018 miljardairslijst. Met een vermogen ter waarde van $ 160 miljard komt Bezos in recordboeken omdat hij de eerste persoon is die de grens van $ 100 miljard heeft overschreden. Bill Gates heeft nog slechts $ 90 miljard.

Larsen, die Ripple mede bedacht om bankbetalingen met behulp van blockchain-technologie mogelijk te maken, bezit persoonlijk 5,2 miljard XRP en heeft een belang van 17% in het bedrijf. Er zijn ongeveer 40 miljard XRP nu in omloop. Dit maakt Larsen de 383ste rijkste persoon in Amerika. Het bedrijf Ripple is bedacht samen met Jed McCaleb in 2013 maar hij verliet het bedrijf om Stellar Lumen te creëren. Hij verdiende naar verluidt wel ook zijn fortuin via verschillende crypto. Toen hij Ripple verliet, had hij ongeveer 5,3 miljard XRP en ook nog aandelen in Ripple. Op 21 mei 2014 beweerde McCaleb echter dat hij de meeste van zijn XRP aan verschillende goede doelen had geschonken. Het nieuws van deze aankondiging zorgde er toen voor dat de prijs van XRP in 24 uur met bijna 65 procent daalde.

Brad Garlinghouse de huidige CEO van Ripple Labs, heeft ook veel vermogen verzameld via crypto. Maar helaas heeft hij de lijst van dit jaar niet gehaald.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin