Oprichter Twitter: Bitcoin wordt de valuta van het internet

Medeoprichter en CEO van Twitter Jack Dorsey verklaarde opnieuw dat hij van mening is dat Bitcoin (BTC) de valuta van het internet zal zijn. Dorsey maakte zijn opmerkingen tijdens een interview met de Amerikaanse komiek en podcast host Joe Rogan. Deze podcast werd gepubliceerd op 2 februari.

Tijdens het interview verklaarde Dorsey het volgende:

“Bitcoin was iets dat werd geboren op het internet, dat werd ontwikkeld op het internet en dat werd getest op het internet. Het is eigenlijk van het internet.”

De CEO van Twitter had al eerder een soortgelijke uitspraak gedaan en merkte medio mei 2018 op dat hij Bitcoin ziet als de keuze voor de valuta van het internet. Naast de CEO van Twitter is Dorsey ook de oprichter van mobiel betalingsbedrijf Square. Hiermee kunnen gebruikers ook handelen in Bitcoin. Op de vraag van Rogan of er plannen zijn om andere cryptos aan de app toe te voegen, antwoordde Dorsey dat dit niet het geval is.

Square betalingen

Square is vorig jaar uitgeroepen tot het Yahoo Finance bedrijf van het jaar. Een maand eerder had Square onthuld dat het in Q3 2018 $ 43 miljoen aan Bitcoin inkomsten had gegenereerd. Dorsey voorspelde ook dat het internet overgaat naar een systeem waarin alle gegevens die worden aangemaakt permanent online zullen zijn. Volgens hem ” maakt blockchain dit mogelijk, maar moeten we er wel aandacht aan besteden”.

Hij beschreef verder hoe hij de toekomst van internet ziet:

“We gaan naar een wereld waarin alles wat gecreëerd is voor altijd bestaat, dat er geen gecentraliseerde controle is over wie wat ziet, dat deze modellen volledig gedecentraliseerd worden en dat al deze barrières die we vandaag de dag hebben, niet meer zo belangrijk zijn.”

Kritiek op Dorsey

De video van het interview heeft ongeveer 38 duizend dislikes en 5,7 duizend likes. Er wordt gezegd dat Rogan negatieve opmerkingen van YouTube heeft verwijderd. Meerdere gebruikers hebben één opmerking  laten zien die een kopie is van een oorspronkelijk verwijderde opmerking:

“Als we het recht hebben om sociale media te gebruiken, dan heb je geen reden om mensen te verbieden, Jack. “

De reactie op de video van Jack Dorsey kan een verwijzing zijn naar het Twitterverbod eind vorig jaar van Alex Jones, de bedenker van de extreemrechtse website Infowars.

In de herfst van 2018 had Dorsey het tijdens een hoorzitting over de transparantie van Twitter in het Amerikaanse House Committee of Energy and Commerce. Waarin hij publiekelijk opmerkt dat blockchain kan worden gebruikt om desinformatie en oplichting te bestrijden.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin