Opera browser lanceert nieuwe ingebouwde crypto wallet

De wallet functie werd eerder al geïntroduceerd in de mobiele versie, maar is vanaf nu ook beschikbaar voor desktop gebruikers. Opera is ervan overtuigd dat crypto en blockchain niet meer alleen is weggelegd voor professionele beleggers, maar dat het steeds populairder en toegankelijker wordt bij het grote publiek. Het bedrijf wil met de ingebouwde wallet het beheren van crypto nog eenvoudiger maken.

Volgens The Next Web is de crypto wallet functie een belangrijke mijlpaal voor crypto omdat het de eerste grote desktop browser is met een ingebouwde crypto wallet. De ingebouwde wallet functie werd voor het eerst geïntroduceerd in de Android versie van de browser in juni van dit jaar. De functie werd goed ontvangen en nu wil het bedrijf dat haar trouwe desktop gebruikers ook de ontwikkeling kunnen beleven. Opera Executive Vice President of Browsers, Krystian Kolondra, zei in een verklaring:

“Nadat we crypto betalingen vlot en gemakkelijk hadden gemaakt op mobiele apparaten, wilden we dit ook doen voor de pc’s. We beseften dat de beste manier om dit te doen is door de crypto wallet technologie ook beschikbaar te maken voor de pc gebruikers.”

Opera is van mening dat cryptocurrency, en de blockchain technologie erachter, de samenleving op een zinvolle manier gaat veranderen. Het bedrijf draagt hier zijn steentje aan bij. Nu de browser gereed is voor crypto, neemt Opera de beveiliging extra serieus. In de Android versie worden wachtwoordzinnen bijvoorbeeld verwijderd, omdat deze gemakkelijk kunnen worden gestolen of vergeten. In plaats daarvan kiest de browser voor de biometrische benadering van vingerafdrukken, die veel veiliger is dan andere alternatieven.

De toevoeging van de ingebouwde crypto wallet door Opera maakt deel uit van de plannen van het bedrijf om de browser te blijven verbeteren. Zo hopen ze meer internetters te overtuigen hun browser eens te proberen. Op dit moment kan Opera namelijk nog niet concurreren met zwaargewichten als Google Chrome en Firefox; Ze hebben een kleine niche met een marktaandeel van 2 procent volgens een recent Business Insider rapport.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin