Op vakantie bij onze Oosterburen? Het Duitse toeristenbureau GNTB accepteert nu bitcoin!

De German National Tourism Board heeft aangekondigd cryptocurrencies zoals bitcoin te gaan accepteren. De organisatie promoot Duitse reisbestemmingen en heeft kantoren in 32 landen over de hele wereld. GNTB is ook van plan om blockchain-technologieën te gaan implementeren. “We willen een wereldwijde innovatiemotor zijn in de toeristische sector”, aldus de voorzitter.

Diensten aangeboden door het Duitse nationale bureau voor toerisme(GNTB) kunnen nu in cryptocurrency worden betaald. De organisatie die Duitsland promoot als reisbestemming aanvaardt bitcoin-betalingen vanaf maart van dit jaar, volgens een persbericht.

“Binnen onze digitaliseringsstrategie onderzoeken we voortdurend de nieuwste technologieën en overwegen we de toepassing ervan in onze organisatie”, aldus Petra Hedorfer, voorzitter van GNTB. “Door cryptocurrencies te accepteren als betaalmiddel en met de mogelijke implementatie van de blockchain-technologie in onze financiën, willen we ons positioneren als een innovatie-driver in de toeristische sector,” voegde ze eraan toe.

De blockchain-technologie biedt “interessante perspectieven” met betrekking tot de snelheid, transparantie en veiligheid van financiële overdrachten, merkt de raad op. De aankondiging erkent het “potentieel voor enorme verbeteringen en besparingen” in internationale transacties.

Er zijn meerdere toeristische initiatieven die cryptocurrency accepteren. Neem bijvoorbeeld deze camperplaats aan het water.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin