Ook G20 top lijkt crypto niet aan banden te willen leggen

Op 20 en 21 maart vond de eerste bijeenkomst van de G20 plaats. Ministers van Financiën en bankiers van twintig belangrijke industriële landen komen op die top bijeen. Een van de vele onderwerpen op de agenda waren crypto’s. In de aanloop naar de top kregen we te horen dat de ministers zich zorgen maken over cryptocurrencies, maar nu horen we positieve geluiden.

Het lijkt er vooralsnog op dat de landen hebben besloten om cryptocurrencies voorlopig te blijven monitoren. Wel geven ze aan dat regulering in een later stadium nodig kan zijn. “We call on international standard-setting bodies (SSBs) to continue their monitoring of crypto-assets and their risks, according to their mandates, and assess multilateral responses as needed,” aldus de G20.

Nadat het nieuws naar buiten kwam zette de bitcoin koers een stijging in. Op het moment van schrijven is de prijs dan ook met maar liefst 7 procent gestegen binnen 24 uur. Veel leden van de bitcoin community waren namelijk bang voor strenge regulering nadat de top het eerder die week had over een “gemeenschappelijke aanpak van cryptocurrencies”.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin