Online Zwitserse bank biedt klanten toegang tot ICO’s

Maandag (22 oktober 2018) kondigde Swissquote, de eerste pure online bank in Zwitserland, aan dat het de eerste bank in de wereld was die haar klanten de mogelijkheid bood om deel te nemen aan Initial Coin Offerings (ICO’s).

Swissquote Group Holding Ltd werd opgericht in mei 2000 en later dat jaar ontving Swissquote Bank Ltd een banklicentie. In september 2013 werd het bedrijf, door het overnemen van de Zwitserse online-makelaar MIG Bank (een belangrijke speler op de Forex-markten), ‘een van’ s werelds top tien aanbieders van online valutahandeldiensten. ‘

Swissquote zegt dat het er trots op is de eerste bank te zijn die klanten in staat stelt om deel te nemen aan ICO’s “handig in een beveiligde omgeving tegen fiat-valuta” zonder veel kennis te hoeven hebben over blockchain-technologie of zelfs maar over een crypto-portemonnee te beschikken. De bank zal “zorgen voor de uitvoering van de orders en de bewaring van de tokens” voor haar klanten. Swissquote biedt zijn klanten alleen die ICO’s aan die volgens haar ‘volwassen projecten zijn, klaar om te worden gelanceerd’ en die zal ‘beoordelen wie het management is, wat het bedrijf is, wat de financiële situatie is en wat de juridische situatie is’.

Om de eerste ICO beschikbaar te maken op zijn handelsplatform, heeft Swissquote gekozen voor de Zwitserse blockchain-startup LakeDiamond, een spin-off van het EPFL (Zwitsers Federaal Instituut voor Technologie in Lausanne), dat chemische dampafzetting (CVD) -reactoren ontwerpt en bouwt die in staat om te groeien in zijn laboratoria ultra pure diamanten (minder dan 1 stikstofatoom in elke miljard koolstofatomen) die geschikt zijn voor “de meest veeleisende toepassingen in zowel de sieraden- als de hightechsector.”

LakeDiamond doet een token (LKD) -verkoop om fondsen te werven om 50 extra CVD-reactoren te kopen, zodat deze zijn productiecapaciteit kan opvoeren. Swissquote zegt dat de LKD-tokens “een gebruiksrecht verlenen” om diamanten te laten groeien voor een gedefinieerde hoeveelheid tijd “, en ze zijn” de eerste keer gebaseerde betaalfiches die de productie van fysieke activa mogelijk maken “

Wat Swissquote in dit stadium aan het doen is, is een pre-sale (loopt van 22 oktober tot 11 december) van LKD-tokens, aangezien de daadwerkelijke openbare ICO ergens in januari 2019 zal beginnen. Cliënten die deelnemen, krijgen nu een bonus van 10% (één gratis token voor elke tien die ze kopen).

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin