Onderzoekers ontdekken mega crypto-scam op Twitter

Onderzoekers hebben een enorm botnet blootgelegd op Twitter. Hierbij werden er legitieme accounts nagebootst om een cryptocurrency ‘giveaway’ scam te verspreiden. 
ITPro meldde eerder dat de ontdekkingen van de nagebootste accounts gedaan werden tijdens een onderzoek naar 88 miljoen Twitter accounts in de maanden mei t/m juli.
Om de fake weggeef-actie te verspreiden, zouden de bots reageren op tweets die zijn gepost door het zogenaamde legitieme Twitter-account. Deze reacties bevatten een link om de Twitter-gebruikers naar de scam te lokken.
De ITPro woordvoerder stelde: “Searching for connected bots resulted in a 3 tiered botnet structure consisting of the scam publishing bots, the hub accounts (if any) the bots were following, and the amplification bots that like each created tweet. The mapping shows that the amplification bots like tweets from both clusters, binding them together.”
Inmiddels zijn bijna alle neppe accounts en bots verwijderd van Twitter en kan er gesteld worden dat de scam de kop is ingedrukt.
Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin