Onderzoek laat zien dat 18% van de Amerikaanse studenten Cryptocurrency bezit

Universitaire studenten willen meer cursussen over cryptocurrency en blockchain technologie. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek onder studenten, in opdracht van cryptocurrency exchange Coinbase. Volgens de enquête bieden 21 van de 50 beste universiteiten in de VS nu een vorm van lessen over blockchain technologie of cryptocurrency aan, en ten minste 11 hogescholen bieden een paar van dergelijke cursussen.

“Studenten van nu denken echt diep na over economische kwesties en over een alternatieve economische toekomst,” zei Bill Maurer, de decaan van de School of Social Sciences van de University of California. En de interesse in alternatieve economie is niet alleen zichtbaar bij de verwachte afdelingen, zoals financiën en informatica. De enquête laat zien dat er een grote vraag is onder een breed spectrum van studenten. 34 procent van de informatica en ingenieur majors toonden interesse in het leren over de nieuwe technologie, 47 procent van de sociale wetenschappen majors zijn ook geïnteresseerd, volgens de enquête.

Ondertussen bereiden universiteiten zoals Cornell en Georgetown hun blockchain onderzoeksmogelijkheden uit om de toegenomen nieuwsgierigheid aan te kunnen. En aan de universiteit van New York worden blockchain cursussen nu beide semesters aangeboden (oorspronkelijk was het slechts tijdens één semester beschikbaar). Tijdens de eerste sessie van de cursus in 2014 zijn slechts 35 studenten ingeschreven. Maar in het voorjaar van 2018 hadden 280 studenten zich ingeschreven. Niet alleen willen studenten graag leren, maar een toenemend aantal probeert de technologie ook zelf uit. 18 procent van de respondenten geeft aan in de enquête dat ze ze wat cryptocurrency bezitten.

Dan Boneh, professor computerwetenschappen bij Stanford ziet ook de stijgende vraag naar blockchain en cryptocurrency gerelateerde klassen:

“Het is een behoorlijk spannende tijd, het voelt als het begin van iets.”

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin