Meerendeel Britten kent bitcoin en cryptocurrency niet

Er is meer nieuws uit het Verenigd Koninkrijk dan alleen Brexit. Uit een onderzoek van de Financial Conduct Authority (FCA) blijkt dat 73 procent van de bewoners van het Verenigd Koninkrijk niet weten wat cryptocurrency is. De FCA is de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, vergelijkbaar met de AFM in Nederland. Zij voerden het onderzoek uit onder 2.312 Britse consumenten.

Respondenten die wel weten wat cryptocurrency is zijn voornamelijk mannen tussen 20 jaar en 44 jaar.

Slechts drie procent koopt maar crypto

Een ander opvallend resultaat: slechts drie procent van de ondervraagden heeft ooit cryptocurrency gekocht. Van deze drie procent heeft de helft minder dan 200 pond (233 euro) aan cryptocurrency gekocht.

Bitcoin blijkt de meest populaire cryptocurrency. Ruim 1,5 procent van alle ondervraagden heeft wel ooit bitcoin gekocht. Ether staat op de tweede plek.

‘Nog niet veel mensen bekend met crypto’

Naast een enquête heeft de FCA ook interviews gehouden met consumenten. Uit deze interviews blijkt ,volgens de FCA althans, dat niet iedereen begrijpt  wat cryptocurrency precies inhoudt. Zo zijn er verschillende consumenten die denken dat cryptocurrency alleen gekocht kan worden in hele munten, in plaats van een fractie. Bitcoin is bijvoorbeeld opdeelbaar in honderd miljoen eenheden, één eenheid heet een satoshi.

In het rapport vermeld de FCA het volgende:  ‘Ondanks dit gebrek aan begrip waren de geïnterviewden vaak op zoek naar manieren om snel rijk te worden. Zij werden hierbij beïnvloed door vrienden, kennissen en influencers op social media.’

Hoewel het in 2017 leek alsof het merendeel van Nederland en de wereld kennis heeft gemaakt met cryptocurrency, is dit dus nog niet zo. Christopher Woolard van de FCA zegt er het volgende over: ‘Sommige mensen hebben verlies geleden met crypto assets, maar dit suggereert nog niet dat er een impact is op wereldwijde schaal.’

FCA roept op tot regulering

De Britse FCA is op dit moment aan het onderzoeken om sommige cryptocurrency derivaten te verbieden. Daarnaast wil de FCA ongeregistreerde cryptocurrency brokers in het Verenigd Koninkrijk aan banden leggen. De FCA wil meer wettelijke richtlijnen creëren voor Britse bedrijven die in cryptocurrency handelen. Dit doet de FCA in samenwerking met de Bank of England, gezamenlijk vormen zij de Cryptoassets Taskforce.

Lees het onderzoek hier:

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin