Nog nooit was één bitcoin zoveel waard

Valuta bitcoin is vandaag meer dan € 5.000,00 waard geworden. Acht dagen geleden was de munteenheid nog € 600,00 minder waard. De afgelopen 24 uur steeg de waarde van de munt met meer dan 6,29%. Hieronder de bitcoin koers van de afgelopen maand.

Een algemene misvatting over bitcoin, is dat er in een bitcoin wallet, bitcoins worden opgeslagen. In feite bevat de wallet alleen sleutels (private keys). De “munten” worden geregistreerd en opgeslagen in de blockchain op het decentrale netwerk. Bitcoins verlaten dus nooit de blockchain. De meest veilige wallets op dit moment zijn de zogenaamde hardware wallets.

Bitcoin uitgelegd

Bitcoin is een decentrale, digitale valuta en de naam van het eerste echte globale betalingssysteem. Met bitcoin is het mogelijk om wereldwijd in een oogwenk geld te sturen en te ontvangen, betalingen gaan rechtstreeks van persoon tot persoon, zonder tussenkomst van een derde partij. Een betaling van bijvoorbeeld Nederland naar China is net zo snel en gemakkelijk als betalen bij het café om de hoek.

Bitcoin kent geen grenzen en kan ook worden gebruikt door mensen die geen toegang hebben tot een bankrekening. Bitcoin biedt mensen over de hele wereld een gemeenschappelijk platform om financiële transacties met elkaar te ondernemen. Bitcoin wordt daarom vaak omschreven als de eerste wereldvaluta.

In tegenstelling tot ‘normaal’ geld, wordt bitcoin niet uitgegeven door een centrale autoriteit, de uitgave van bitcoins wordt geregeld door het achterliggende peer-to-peer netwerk. Iedereen kan deelnemen en geen centraal lichaam kan bitcoin besturen. Dit maakt bitcoin onafhankelijk van de beschikbaarheid of het bestaan van individuele bedrijven, banken, organisaties of staten.

[btcdirect]

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin