Nieuwe hardware wallet van Blockchain gemaakt door Ledger

Wallet provider Blockchain (voorheen Blockchain.info) heeft aangekondigd dat het een speciale hardware wallet gaat aanbieden in samenwerking met Ledger. In een persbericht van 25 oktober zegt Blockchain dat het samen met de Franse hardware wallet fabrikant een apparaat introduceert dat compatibel is met haar online wallets.

Blockchain.info was een van de eerste wallet providers en ondersteunt momenteel Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Bitcoin Cash (BCH). De nieuwe hardware wallet gaat Lockbox heten en levering is mogelijk vanaf half november. Blockchain CEO en medeoprichter Peter Smith vertelt dat de wallet “meer functionaliteit biedt dan eerder bestond in deze ruimte”.

“We zijn zeer verheugd dat onze gebruikers gebruik kunnen maken van de Lockbox en deze aan Blockchain kunnen verbinden. Zo kunnen zij hun tegoed eenvoudig en probleemloos beheren, zowel online als offline,” aldus Smith.

Het persbericht komt in dezelfde week waarin Sony een eigen soort hardware wallet aankondigt. Sony heeft een baanbrekende contactloze cryptocurrency wallet gecreëerd op basis van een IC smartcard. De IC smartcard is een oplaadbaar contactloos betaalkaartsysteem, bedacht voor het openbaar vervoer van Matsuyama in Japan. Sony geeft aan dat de kaart naast het verwerken van transacties ook andere toepassingen zal hebben.

“Deze technologie voor een IC smartcard cryptocurrency hardware wallet beheert niet alleen de privésleutels die worden gebruikt voor cryptocurrency transacties; het kan ook privésleutels beheren die worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het toegang tot persoonlijke informatie bij gebruik van blockchain technologie” voegt Sony toe.

Het bedrijf zorgt hiermee voor een alternatief voor ‘bekabelde’ hardware wallets zoals de Ledger Nano S.
De hardware wallet industrie groeit snel. Consumenten zoeken een veilige manier om cryptocurrencies op te slaan, waarbij de vraag regelmatig het aanbod overtreft. Vaak zijn apparaten zoals de Ledger Nano S moeilijk te verkrijgen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin