Nieuwe hardware wallet Ledger Blue

Ledger, het Franse bedrijf dat bekend staat om zijn aanbod van bitcoin hardware wallets, heeft een nieuw product aangekondigd, de Ledger Blue.

Aangekondigd als “de meest geavanceerde hardware wallet op de markt”, is de Ledger Blue een significante afwijking van de USB waar Ledger’s eerdere producten op gebouwd zijn. Met een 320 x 480 pixel scherm (met BlueTooth en near-field communication (NFC), is de Blue een soort tablet dat een aantal verschillende apps kan draaien.

Verschillende producten

Ledger lanceerde zijn eerste product, de Ledger Nano, in december 2014. Op dat moment werd de Nano als een kleine, veilige en goedkope hardware wallet op de markt gebracht. Eerder dit jaar werd de Nano S uitgebracht – een soort USB stick met een klein LED-scherm en ondersteuning voor andere cryptocurrencies zoals ethereum en litecoin. De Nano S wordt door vele als een directe concurrent van de Trezor gezien.

De lancering van de Blue komt als een reactie op de steeds complexere behoeften van het Bitcoin-ecosysteem dat nu ook slimme contracten, tokens uitwisselingen en andere vormen van activa trading mogelijk maakt. De Blue biedt ondersteuning voor een reeks van cryptocurrencies waaronder: bitcoin, ethereum, Zcash, Dash en Monero, samen met de mogelijkheid om te integreren met andere wallet providers zoals Electrum en mycelium.

De Ledger Blue is nu te pre-orderen. Bestellingen worden verzonden op 15 december 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=liylR6Qu4YE

Origineel Engelstalige artikel van CoinDesk.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin