Nieuwe Bitcoin geldautomaten in Praagse metro

General Bytes heeft nieuwe ATM cryptocurrency automaten geïnstalleerd in de Tsjechische hoofdstad Praag. Nu kunnen forenzen die met de metro in Praag reizen Cryptocurrency kopen op verschillende locaties.

De Praagse metro is het op vijf na drukste metrostelsel van Europa en vervoert meer dan 1,6 miljoen mensen per dag. De nieuwe ATM automaten zullen waarschijnlijk veel gebruikt worden, aangezien Praag wordt beschouwd als een cryptocurrency hub. Het gebied is bijvoorbeeld de thuisbasis van het Crypto Anarchy Institute, Paralelní Polis en enkele cryptocurrency bedrijven, waaronder de ATM fabrikant General Bytes. Dit bedrijf heeft 27% van de Bitcoin geldautomaten in de wereld gefabriceerd.

De Tsjechische overheid staat niet vijandig tegenover cryptocurrencies en er is geen regulering of wetgeving. Het onderwerp wordt echter wel vaak besproken door de Tsjechische belastingdienst en de nationale bank. Vorig jaar voegde de online winkel Alza cryptocurrency toe als betalingsmethode en ook installeerde ze twee Bitcoin geldautomaten in de showroom van het bedrijf. Slechts drie dagen geleden kondigde een van de grootste energieleveranciers in de Tsjechische Republiek, Pražská Plynárenská, aan dat het BTC accepteerde voor betalingen.

Met de tien nieuwe machines heeft Tsjechië nu in totaal 46 cryptocurrency geldautomaten en 27 van deze apparaten bevinden zich in Praag. Op de General Bytes website is er een video te zien waarin wordt uitgelegd hoe de BATM 2 automaten moeten worden gebruikt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin