Nieuw type Crypto geldautomaten gelanceerd

Het Portugese bedrijf Lamassu heeft zijn nieuwe cryptocurrency geldautomaten gelanceerd namelijk de Sintra, Sintra Forte en Douro II. Alle machines bieden ondersteuning voor BTC, BCH, LTC, ETH, DASH en ZEC en de koper van de ATM kan kiezen via de backend van de machine welke coin verkocht wordt. Bovendien kunnen kopers de vergoedingen, provisies en andere verplichtingen aanpassen via de backend.

De Sintra en Sintra Forte zijn beide machines die zowel kunnen kopen en verkopen, terwijl de Douro II alleen de aanschaf van cryptocurrency mogelijk maakt. De Sintra Forte wordt geleverd met een interne kluis, die ongeveer 20% groter is dan de Sintra. Eigenaren van een Lamassu crypto geldautomaat zijn verplicht om hun eigen servers en wallets te hosten, omdat er geen centrale Lamassu server is. De software van Lamassu is open source.

Het bedrijf Lamassu is geen onbekende op het gebied van crypto ATM’s. Ze demonstreerde voor het eerst deze geldautomaten tijdens een conferentie in San Jose in 2013. Het bedrijf is ooit begonnen door twee broers (Zach en Josh Harvey) die samen een gitaarwinkel bezaten. Kort daarna begon het bedrijf met de productie in een kleine fabriekje. Een schatting op basis van Coinatmradar is dat Lamassu cryptocurrency geldautomaten ongeveer goed zijn voor 11,17% van het totale aantal geïnstalleerde machines wereldwijd. En dit met ongeveer 427 actieve apparaten. Het bedrijf heeft consequent geprobeerd om zoveel mogelijk open source te werken en wil zo min mogelijk informatie hebben over de koper en gebruiker. De gebroeders Harvey verklaarden eerder:

“het was belangrijk voor ons om ons zoveel mogelijk van de exploitanten te scheiden. Kortom we hebben geen informatie over de machines in het veld die bij ons gekocht zijn. Afgezien van het feit dat sommige eigenaren het ons willen vertellen. We kiezen bewust voor een gedecentraliseerd systeem. We hebben geen servers die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van het geld. En kunnen niks zien over de gebruikersgegevens. We kunnen dus geen crypto hebben van de automaten, omdat we er geen toegang toe hebben.”

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin