New Yorks herenhuis te koop voor $ 45 miljoen in Cryptocurrency

Een zes verdiepingen tellend herenhuis aan de Upper East Side in New York staat te koop voor bijna $ 30 mln in fiat of $ 45 mln in cryptocurrency, meldt de Wall Street Journal (WSJ).

Blockchain enthousiasteling en investeerder Claudio Guazzoni de Zanett heeft gezegd dat hij Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of Ripple (XRP) voor het onroerend goed zal accepteren, de reden voor de hogere prijs in crypto: $ 45 mln vs. $ 29,95 mln – is te wijten aan de volatiliteit van de cryptomarkt.

“Ik ben een echte fan van deze netwerken, maar het is erg volatiel. Ze zouden in twee weken met 60% kunnen afnemen.“

Zannet richtte hedge fund Zanett Asset Management op in 1992 en richtte in 2015 Lyster-Zanett op. Deze bedrijven worden op LinkedIn omschreven als “Manager Master Hedge Fund dat zich richt op de Amerikaanse aandelenmarkten. Daarnaast doen ze Cryptocurrency en BlockChain investeringen.

Het herenhuis heeft in maart nog het nieuws gehaald toen Zanett en zijn vrouw een boete kregen van $ 8.000 voor het online verhuren van kamers voor een kort verblijf van minder dan 30 dagen, wat illegaal is in New York.

In steden over de hele wereld worden huizen verkocht in cryptocurrencies, omdat Bitcoin een bepaalde hype naar een te verkopen huis brengt. Cointelegraph rapporteerde over vijf steden waar je crypto kon gebruiken om onroerend goed te kopen afgelopen najaar, inclusief Miami, Dubai, New York, Lake Tahoe en Bali.

Bitcoin-only deals met onroerend goed zijn ook opkomend, waaronder een UNESCO-werelderfgoed dat naar verluidt in november vorig jaar te koop was voor 1.850 BTC, en een Caribisch eiland werd afgelopen december verkocht voor 570 BTC.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin