Nederlanders spenderen tientallen miljoenen euro’s aan bitcoins

Onze Noorderburen hebben via wisselkantoor BTC Direct dit jaar voor maar liefst 25 miljoen euro aan bitcoins gekocht. De digitale munten zijn door de koersstijging van de afgelopen maanden meer dan 80 miljoen euro waard. Alleen in begin 2017 kochten Nederlanders al 11.616 bitcoins via BTC Direct. Meer dan 44.000 transacties uit de eerste drie kwartalen van het jaar werden geanalyseerd. BTC Direct deelde haar gegevens over de eerste negen maanden.

Bitcoin en Brabant

Noord-Brabanders kopen gemiddeld gezien het meeste bitcoins, zo’n 0,29 per transactie. Het gemiddelde voor een Nederlander is 0,25 bitcoin. Het gemiddelde aankoopbedrag is met 0,18 BTC het laagst in Friesland. Omgerekend tegenwoordig zo’n 1500 euro.

Top drie steden

De drie steden in Nederland waar bitcoins het meeste zijn gekocht zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Niet geheel toevallig misschien omdat dit ook de Nederlandse gemeentes zijn met het meeste inwoners.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin