Nederland koploper met bitcoin bedrijven

Nederland lijkt koploper te zijn als het aankomt op bitcoin bedrijven, maar liefst zeven bitcoin handelskantoren zijn actief op de Nederlandse en/of Europese markt. Nederlandse handelskantoren focussen zich steeds meer op de Europese markt en nemen goede posities in ten opzichte van andere Europese en Amerikaanse concurrenten. De Nijmeegse start-up BTC Direct is hier een goed voorbeeld van.

Los van de handelskantoren zijn er ook Nederlandse bitcoin bedrijven bezig met het ecosysteem om de Bitcoin-technologie heen. BlockTrail gevestigd in Amsterdam is een voorbeeld van zo’n bedrijf. BlockTrail houdt zich ondermeer bezig met het leveren van een blockchain-explorer, hierin kunnen transacties die in bitcoin plaats vinden worden opgezocht. Tevens levert het bedrijf ook een bitcoin wallet voor gebruikers van de digitale valuta. Het Arnhemse BitKassa levert een dienst waar bedrijven bitcoins kunnen accepteren en toch gewoon euro’s ontvangen. Wanneer een klant in bitcoins wil afrekenen toont BitKassa de bitcoinprijs op basis van de actuele bitcoinkoers. Omdat een ondernemer gewoon het bedrag in euro’s ontvangt loopt hij of zij geen valuta risico. De ondernemer ontvangt keurige overzichten van alle betalingen die hij of zij met BitKassa heeft ontvangen.

Wat is bitcoin en hoe werkt het?

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin