Mysterieuze Bitcoin wallet van $720 miljoen weer actief

Een whale die ongeveer $720 miljoen dollar aan bitcoin op zijn wallet heeft staan, heeft na vier jaar een transactie gedaan van zo’n $100 miljoen dollar naar twee grote exchanges. Er zijn nu ongeveer 17,2 miljoen bitcoins in omloop, en 0,52% van de totale hoeveelheid bitcoins is in bezit van deze onbekende persoon. 

Een redditor (een blogger op Reddit) had de eerste transacties gezien vanaf de wallet, deze vond plaats in augustus. De redditor, genaamd “sick_silk”, zag dat de bitcoins werden verdeeld onder verschillende kleine wallets van 60.000, 30.000 en uiteindelijk tot 100 bitcoins per wallet.

Na verder onderzoek kreeg “sick_silk” een vermoeden dat de coins eigendom waren van SilkRoad. Daar werd voorheen veel mee gehandeld op het dark web om illegale producten te kopen. Hij is op dit vermoeden gekomen, door een forum te raadplegen. Hierin kwam het bitcoinadres van de founder van SilkRoad, Dread Pirate Roberts, naar boven en zo konden zes transacties gevolgd worden.

Dit resultaat was niet genoeg voor Sick_Silk. Deze wallet kon namelijk ook onderdeel zijn van de gehackte exchange Mt Gox. Deze verwarring is namelijk terecht; 4 jaar en 5 maanden geleden was de laatste transactie vanaf dit wallet adres. In dat jaar sloot de FBI Silkroad en werd Mt. Gox voor $470 miljoen in BTC gehackt.

WizSec, een veiligheidsspecialist in Tokyo, Japan, liet weten dat het om een Mt Gox wallet gaat en niet om een SilkRoad wallet. Een wallet die 0,52% van alle bitcoins in beheer heeft, kan veel invloed uitoefenen op de prijs. Toen dit nieuws alleen al bekend werd, daalde de prijs met maar liefst 11%.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin