Mt. Gox slachtoffers moeten claims indienen in Tokio volgens rechter

De Mt. Gox hack en het daarop volgende faillissement, blijft de gemoederen bezig houden. De Amerikaanse districtsrechtbank van Pennsylvania heeft onlangs besloten dat het geen bevoegdheid heeft in deze zaak. Ze kunnen de slachtoffers van de hack op Mt. Gox dan ook niet verder helpen. Slachtoffers dienen zich vanaf nu te melden op de plaats delict, Tokio, Japan.

Wat dit voor Amerikaanse slachtoffers in de Gox-zaak als geheel betekent is onduidelijk. Het rechtssysteem in de VS heeft op zijn minst weinig nut. Het lijkt erop dat Amerikaanse slachtoffers ofwel zelf in Tokio moeten verschijnen of hun eisen moeten koppelen aan een grotere zaak die in Japan is gedeponeerd.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin