Monero (afgekort XMR) is een digitale cryptovaluta net zoals de bitcoin. Monero is gelanceerd in 2014 en de naam betekent letterlijk “munt” in het Esperanto. In vergelijking met de bitcoin heeft Monero verschillende voordelen, zo is de munt sneller, anoniemer en lichter. Hieronder leggen we uit hoe je Monero kopen kan.

Monero kopen

Als je Monero kopen wilt kun je dit op verschillende manieren doen. De meest makkelijke manier om de munt te kopen is via een: cryptocurrency broker. Bij een broker kun je jouw euro’s omwisselen voor Monero en zo dus investeren in de technologie. Ben je van plan om veel te investeren in verschillende cryptocurrencies? Dan raden wij je aan om een hardware wallet te kopen. Persoonlijk kopen wij litecoins via BTC Direct en deze sturen we naar onze Binance account, vervolgens wisselen we de litecoins (LTC) om voor Monero (XMR) op het platform.

[table id=9 /]

Monero koers

Hieronder een weergave van de Monero koers van het afgelopen jaar. De huidige Monero waarde wordt bepaald door vraag en aanbod.

Monero uitgelegd

Monero is meer dan alleen een technologie. Gebruikers moeten Monero kunnen vertrouwen met hun transacties, zonder risico voor fouten of aanvallen. Monero geeft de volledige block beloning aan de miners, die de meest kritische leden van het netwerk zijn die deze beveiliging leveren. Transacties zijn cryptografisch beveiligd met behulp van de nieuwste en meest veerkrachtige encryptie tools die op dit moment beschikbaar zijn. Monero neemt privacy serieus. Monero moet gebruikers in een rechtbank en in extreme gevallen van de doodstraf kunnen beschermen. Dit privacyniveau moet volledig toegankelijk zijn voor alle gebruikers, of ze technologisch onderlegd zijn of geen idee hebben hoe Monero werkt. Een gebruiker moet Monero vertrouwen, vertrouwen op een manier die deze persoon niet onder druk voelt om hun bestedingsgewoonten te wijzigen voor het risico dat anderen erachter komen.

Monero is toegewijd aan het leveren van de maximale decentralisatie. Met Monero hoef je niemand anders op het netwerk te vertrouwen en wordt het niet door een grote groep gerund. Een toegankelijk “Proof of Work” -algoritme maakt het gemakkelijk om Monero op normale computers te gebruiken, waardoor het moeilijker wordt voor iemand om een groot deel van miningpower te kopen. Nodes verbinden via I2P met elkaar om de risico’s van het onthullen van gevoelige transactie-informatie en censuur (TBA) te verlagen. Ontwikkelingsbeslissingen zijn uiterst duidelijk en open voor publieke discussie. Developer meeting logs worden online in hun geheel gepubliceerd en zijn voor iedereen inzichtelijk.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.