Moederbedrijf van CryptoKitties wil de Zynga van Blockchain worden

Dapper Labs is het moederbedrijf van ‘s werelds eerste en meest succesvolle blockchain product voor de consument, CryptoKitties. Het bedrijf heeft $ 15 miljoen aan financiering opgehaald onder leiding van investeringsmaatschappij Venrock. Dit met als doel meer gebruikers naar de blockchain te halen, zo maakte het bedrijf bekend in een persbericht op 1 november.

Van alle Ethereum platformen heeft Dapper Labs het snelste zoveel geld opgehaald. De startup werd gecreëerd door het bedrijf Axiom Zen, om zelfstandig door te kunnen werken aan hun CryptoKitties project. De financieringsronde van Venrock Capital werd vergezeld door Google Ventures, SamsungNEXT en Andreessen Horowitz (a16z). Daarnaast deden ook andere bedrijven mee die niet direct iets te maken hebben met durfkapitaal, zoals het talentenbureau William Morris Endeavour en e-sports bedrijf aXiomatic.

Deze laatste financieringsronde volgt slechts enkele maanden nadat het bedrijf in april 2018 een investering van $ 12 miljoen binnenhaalde. Dit werd toen gedaan door a16z en Union Square Ventures. Tot nu toe heeft het bedrijf in totaal $ 27,85 miljoen opgehaald. Naast deze mijlpaal heeft Dapper Labs in september 2018 ook met CryptoKitties hun miljoenste virtuele Kitty gecreëerd, minder dan 10 maanden nadat de game is gemaakt. CryptoKitties kreeg voor het eerst bekendheid in december 2017, doordat de game het Ethereum netwerk verstopte. De Kitties waren toen goed voor meer dan 11 procent van het verkeer. Het bedrijf erachter heeft echter veel grotere plannen dan alleen de verkoop van virtuele katten.

Volgens Bloomberg is het bedrijf van plan om de nieuw ingezamelde fondsen te gebruiken om in Los Angeles

een nieuwe dochteronderneming te openen. Hiermee willen ze extra games en entertainment apps uitbrengen die worden uitgevoerd op de blockchain. Volgens Rohan Gharegozolou (CEO van Dapper Labs) wil het bedrijf de blockchain wereld veranderen zoals Zynga heeft gedaan voor social gaming. Zynga is een Amerikaanse computerspelontwikkelaar uit San Francisco. Zynga creëert browserspellen voor sociaalnetwerksites zoals Facebook en creëerde onder andere Farmville.

In een telefonisch interview gaf Gharegozolou het volgende aan: “Wij geloven dat blockchain het dagelijkse leven voor gewone mensen gaat veranderen. We zien het als een nieuw platform zoals ook sociale netwerken dat ooit waren.”

David Pakman van Venrock licht hun investering toe: “Het gaat ons niet alleen om de CryptoKitties. De investering is gebaseerd op de menselijke wens om zeldzame en waardevolle items te verzamelen. De blockchain technologie is hierbij een natuurlijke evolutie voor deze industrie. Dapper Labs kan een platformbedrijf worden voor de lancering van vele verschillende soorten digitale verzamelobjecten.”

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin