Telecomoperator Mobile Vikings accepteert bitcoins.

Heugelijk nieuws, en dan nog eens dicht bij de deur: Vanaf vandaag accepteert Mobile Vikings bitcoins als betaalmiddel voor het opwaarderen van hun tegoed, het kopen van cadeaubonnen of een SIM-kaart. Naar eigen zeggen is het de eerste telecomoperator die bitcoin accepteert. Eerder rapporteerden we over de Chinese telecomoperator die bitcoins accepteerde, maar gezien de beslissingen die in China zijn genomen, was dat maar van korte duur en is zelfs onduidelijk of dit werkelijk is doorgegaan.

mobile vikings bitcoins

Mobile Vikings

Mobile Vikings kent ongeveer 180.000 klanten in België die voornamelijk bestaan uit de jongere generatie. Het gaat Bitcoins accepteren omdat de digitale munt volgens de provider ‘revolutionair’ is en profileert zich als technologisch vooruitstrevend. De acceptatie van Bitcoins als betaalmiddel past dan ook heel erg goed bij hun strategie en klantenbasis en kwam er nadat de vraag werd gesteld door de klanten en ook vanuit interne interesse. Het mikt naar de ‘early adopters’ die graag op die manier hun geld willen incasseren.

Bitpay.

Betalingen zullen verlopen via Bitpay. Hiermee wordt dan rekening gehouden met de realtime waarde van de Bitcoin en worden de bitcoins automatisch omgezet in euro’s. Het risico op wisselkoersverschillen bestaat er dus niet. Bij een herlading van 15 euro zal dus steeds het overeenstemmende aantal bitcoins volgende de huidige koers worden aangerekend.

Ander nieuws: Telefacts.

We hebben ook nog ander nieuws opgevangen: Telefacts (VTM) werkt momenteel aan een Bitcoin documentaire. Ze lokaliseert Bitcoin bezitters aan de hand bestellingen die gedaan zijn bij pizza.be waarbij met bitcoins betaald werden; Om u gerust te stellen: als pizza.be gegevens doorgeeft, doet ze dit enkel nadat je hier zelf uitdrukkelijke toestemming voor hebt gegeven. Pizza.be was de eerste grote partij die bitcoins als betaalmiddel accepteerde en eerder al hebben we kunnen rapporteren dat ze hiermee zeer gelukkig zijn.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin