Mobiele ethereum app Status

Wie in ethereum en ether heeft geïnvesteerd heeft ongetwijfeld van de mogelijkheden gehoord. Echter zijn er maar weinig applicaties en toepassingen die gebruik maken van de ethereum technologie.

De Android en iOS app Status wilt hierin verandering brengen. Volgens de makers is Status een: “A browser, messenger and gateway to a decentralized world.” De app is op dit moment nog in beta maar wel in actieve ontwikkeling.

Op dit moment is het bijvoorbeeld mogelijk om ethers te ontvangen en te verzenden in de Messenger van Status. Hierdoor vormt de applicatie dus een combinatie van een digitale portemonnee en berichtendienst.

Light-client

Met Status vormt de mobiele smartphone ook een zogenaamde ligt-client voor het ethereum netwerk. Hierdoor kan er gebruik worden gemaakt van decentrale apps als uPort en Ethlance.

Bitcoin projecten naar ethereum

Een van de eerste projecten die naast de bitcoin valuta, gebruik maakten van de blockchain was het project Storj, een decentraal Dropbox alternatief waar gebruikers hun overige hardeschijfruimte kunnen verhuren voor bitcoins. Inmiddels is het Storj project naar het ethereum netwerk verhuisd.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin