De beste mobiele bitcoin wallets

Een deel van uw bitcoins altijd bij de hand hebben? Dit kan met een mobiele bitcoin wallet. Er zijn verschillende mobiele bitcoin wallets, met allen hun eigen voor- en nadelen. Belangrijk is dat u zich realiseert dat een mobiele bitcoin wallet een zogenaamde hot wallet is, dit houdt in dat deze wallets altijd met internet verbonden zijn. Wij raden u daarom aan om nooit een te groot bedrag in bitcoins hierin te bewaren. BitcoinBelgië heeft voor u een top drie gemaakt van mobiele wallets per platform gemaakt.

iOSbest-bitcoin-wallet-review

  1. Copay
  2. BreadWallet
  3. Airbitz

Android

  1. Copay
  2. Mycelium
  3. Greenbits

Onze favoriete wallet is bij beide platforms de Copay bitcoin wallet, een digitale portemonnee ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf BitPay. Wat ons erg aanstaat aan Copay is de manier waarop u simpel een backup kan maken, dit gebeurd door het opschrijven van 12 woorden die u gegeven worden. Met deze 12 woorden kunt u altijd uw bitcoin wallet herstellen als deze verloren gaat. Meer over de Copay wallet leest u in onze handleiding. Voor iOS is de BreadWallet ook een uitstekende keuze, het enige wat wij jammer vinden is dat de unit eenheid alleen in ‘bits’ staat inplaats van ‘BTC’. Voor Android is het alom bekende Mycelium een goede keuze, deze wallet ondersteunt erg veel functies, waaronder verschillende hardware wallets zoals Trezor.

 

 

[btcdirect]

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin