Met bitcoins betalen in België

Waar kunt u met bitcoins betalen in België? Het is een vraag die u zichzelf waarschijnlijk wel eens heeft gesteld. Het antwoord: eigenlijk wel in iedere grote stad in België! De top drie bestaat uit de volgende steden:

  1. Gent, de eerste bitcoinstad van België;
  2. Iper, ten opvolging van Gent;
  3. Brussel.

In Gent kunt u bijvoorbeeld een goede kop koffie drinken bij Caffè Rosario. Zij creëren koffie-creaties van de bovenste plank gecombineerd met ongeëvenaarde smaken en gezelligheid, Caffe Rosario is een trekpleister in de Gentse binnenstad. Zeker een aanrader voor liefhebbers van rock-n-roll, vintage en eenvoud. Vorige maand waren er acht bitcoin transacties in Gent, hierover schreven we eerder deze maand dit artikel. De stad Antwerpen haalt de top drie net niet, in Antwerpen zijn er acht fysieke winkels waar u uw bitcoins kan spenderen.

De stad met de meeste bitcoin acceptanten wereldwijd is hoogstwaarschijnlijk het Nederlandse Arnhem, zij begonnen ooit het concept ‘Bitcoinstad‘ met als doel Arnhem de bitcoin hoofdstad van de wereld te maken. Op dit moment lijken zij daarin geslaagd te zijn, meer dan 100 winkels accepteren in de Nederlandse stad bitcoins.

Voor winkels zijn er meerdere redenen om bitcoins te accepteren als betaalmiddel, waaronder:

  • De laagste transactiekosten;
  • Beveiliging tegen fraude;
  • Snelle internationale betalingen;
  • Gratis publiciteit;
  • Transparante boekhouding.

Meer informatie over de voordelen van het accepteren van bitcoins vindt u hier.

Op de website Coinmap.org kunt u een actueel overzicht zien van alle bitcoin acceptanten in België.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin