Medeoprichter Google mined ethereum

Sergey Brin, medeoprichter van Google, vertelde op de Blockchain Summit in Marokko dat hij Ethereum (ETH) mined. Op deze Blockchain Summit werden de nieuwste ontwikkelingen rondom blockchain en de toepassingen daarvan besproken. Niemand had verwacht dat de president van Alphabet inc. en de oprichter van Google aan het rijtje van invloedrijke gasten toegevoegd zou worden. Hierbij gaf hij aan dat hij de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum, samen met zijn 10-jarige zoon aan het minen is.

Brin schrijft het succes van de zoekmachine en e-mail services van Google toe aan het serieus nemen van de mogelijkheden van opkomende technologieën. Daarom is hij ook zo gefascineerd door het concept van zero-knowledge proof bij Ethereum. Zero Knowledge Proof is een methode om een claim te bewijzen zonder alle onderliggende gegevens te onthullen. Deze techniek vormt de basis voor privacy gerichte altcoins zoals ZCash. Sergey Brin geeft aan dat hij de wiskunde niet helemaal kan volgen maar wel verbijsterend is door de techniek. In de Founders Letter van Alphabet in 2017 gaf hij al aan dat belangrijke cryptocurrencies zoals Ethereum een belangrijke factor zijn in de huidige ‘computing-boom’ van vandaag.

Hoewel de oprichter enthousiast is heeft Google echter in maart een cryptocurrency reclameverbod aangekondigd. Dit verbod ging in op 1 juni en wordt nog steeds zwaar bekritiseerd. Brin heeft gisteren erkend dat het bedrijf er niet in is geslaagd crypto snel en goed te omarmen. De concurrentie van Google zet echter wel vol in op cryptocurrency. Facebook heeft sinds kort een complete blockchain-divisie, en is gestopt met het verbieden van crypto reclames. Amazon, IBM en Microsoft storten zich ook steeds vaker op blockchain technologie.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin