Marktwaarde bitcoin boven 12 miljard

Met de koersstijgingen van deze maand, waarbij een bitcoin meer dan 700 euro waard is geworden, komt er ook een nieuwe record hoogte voor dit jaar van de totale marktwaarde. Op dit moment vertegenwoordigen alle bitcoins die nu beschikbaar zijn een totale marktwaarde van maar liefst 12 miljard Amerikaanse dollar. Er zijn op dit moment iets meer dan 16 miljoen bitcoins in omloop, dit worden er uiteindelijk 21 miljoen. De prijs van een bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Als de vraag naar bitcoins toeneemt, neemt de prijs toe en als de vraag afneemt, neemt ook de prijs af.

Als eerste digitale valuta laat bitcoin met de totale marktwaarde andere cryptocurrencies nog ver achter zich, de top vijf ziet er als volgt uit:

Coinmarketcap

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin