Google: 1 procent van de totale wereldbevolking kan 0,28 BTC bezitten

Het totale aanbod van Bitcoin kan maar 20.999.999.9769 BTC zijn. En als 1 procent van de wereldbevolking bitcoin koopt kan er 0,28 BTC per persoon gekocht worden.

Voormalig Product Director bij Google, Steve Lee heeft dit onderzocht en op twitter gepost.

Hij heeft gezegd in zijn tweet:

“Als je eigenaar bent van 0,28 BTC en HODL-ED, kun je er zeker van zijn dat niet meer dan 1% van de huidige wereldbevolking ooit meer BTC kan bezitten dan jij. Een bescheiden investering van €1608,57 kan vandaag de dag ervoor zorgen dat je binnen 1% van de wereld bevolking valt.”

Lee heeft deze informatie gedeeld in een reactie op het bericht van Vijay Boyapati,

“Als je 0,1 BTC hebt kan niet meer dan 2% van de wereldbevolking meer BTC bezitten dan jou. Zodra genoeg mensen dit weten zal er een stormloop ontstaan om te proberen om zelf 0.1 BTC te krijgen. Want een van de krachtigste psychologische prikkels voor het adopteren van Bitcoin is dat je weet dat als je iets koopt en vasthoudt je percentage eigendom van het totale aanbod nooit zal afnemen. ”

Onlangs deelde Jameson Lopp ook ongeveer dezelfde tweet:

Het totale aanbod van Bitcoin van 21 miljoen zal ook een lichte daling ondergaan als gevolg van het halveren van de mining reward. Zo zullen er 20.999.817,31308491 Bitcoin komen en geen 21 miljoen zoals vermeld door WhalePanda:

Ook zijn er minder coins om verschillende aantal redenen zoals door verloren of gestolen bitcoins en verbrande bitcoins. Op dit moment zijn er 17.305.825 BTC in omloop volgens de Coinmarketcap gegevens, waarbij 1 bitcoin gelijk is aan ongeveer 5700 euro.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin