Maak kennis met het goede doel Eat BCH

In de afgelopen paar maanden is er een nieuwe liefdadigheidsinstelling opgericht om Venezolaanse burgers en hun kinderen te voeden. Deze groep wordt Eat BCH genoemd. De groep heeft veel donaties gekregen in de vorm van bitcoin cash (BCH) om zo de hongerige bevolking te voeden van dit in chaos verkerende land. De donaties bewijzen hoe perfect een peer-to-peer elektronisch geldsysteem kan zijn voor mensen in nood.

De Venezolaanse economie lijdt aan hyperinflatie en de turbulente economie heeft ervoor gezorgd dat de gewone burger hongerig en werkloos op straat leeft. De valuta van het land, de bolivar, is zo waardeloos dat burgers niet eens meer het geld tellen, ze wegen de biljetten op een weegschaal.

Al bijna twintig jaar duurt de op Cubaanse ideeën geïnspireerde revolutie nu, en alle basisproducten zijn schaars geworden. Rijst, olie, meel, pasta en zelfs tandpasta en toiletpapier zijn niet te vinden of alleen tegen woekerprijzen Er zijn voedselrellen. Burgers plunderen vrachtwagens al voor ze bij de winkel arriveren.

In de loop van de jaren terwijl de situatie steeds slechter werd, hebben mensen gemerkt dat het gebruik van cryptocurrencies burgers heeft geholpen. Mensen en groepen over de hele wereld hebben donaties geschonken aan Venezolanen in nood, en de burgers van het land hebben ook cryptocurrencies gemined.

Een nieuwe liefdadigheid organisatie genaamd ‘Eat BCH’ biedt nu hulp aan Venezolanen die last hebben van deze moeilijke economische tijden. De groep heeft de afgelopen maanden bitcoin cash donaties verzameld en heeft deze gebruikt om voedsel te kopen en Venezolanen te voeden die hulp nodig hebben.

BCH (Bitcoin Cash) donaties maken het leven in Venezuela een stukje makkelijker.Het goede doel laat zien hoe met behulp van bitcoin sancties, bankblokkades en regeringen kan worden omzeild. En dat geld in voedsel kan veranderen wanneer mensen dat nodig hebben. “Dit hele project heeft niet alleen aangetoond wat met bitcoin gedaan kan worden, maar ook de vrijgevigheid van de BCH-gemeenschap als geheel”, legt Eat BCH uit aan zijn volgers.

Tot dusverre heeft het Eat BCH team meer dan acht BCH ontvangen en heeft het goed gedocumenteerd hoe ze hiermee de mensen hebben gevoed. Acht BCH lijkt misschien niet veel geld in een welvarend gebied zoals als Nederland, maar zelfs honderd euro kan grote groepen mensen voeden in Venezuela. De BCH-gemeenschap is zeer verheugd om Bitcoin cash in actie te zien om mensen in nood te voeden.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin