Litecoins (LTC) zijn te koop bij verschillende wisselkantoren, of brokers. Vaak vragen deze brokers een fee van drie procent op de litecoin koers. Bent u van plan om veel geld te investeren in litecoin? Dan raden wij aan om hardware wallet Ledger Nano S te kopen. De Ledger is een hardware wallet waar u litecoin en andere cryptovaluta veilig op kan bewaren.

Litecoin kopen

Het is belangrijk om een betrouwbare partner te zoeken om uw cryptocurrency te kopen. Denk hierbij aan brokers, ofwel een wisselkantoor waar u euro’s wisselt voor cryptocurrency. Wij raden het Nederlandse BTC Direct aan. Dit bedrijf is een van de meest ervaren en best betrouwbare cryptobrokers van Europa. Ook kunt u hier betalen met Bancontact, precies zoals u gewend bent. Zij accepteren ook andere betaalmethodes zoals VISA, MasterCard, bankoverschrijving en iDEAL. U hoeft ook niet in één keer een hele litecoin te kopen, BTC Direct verkoopt al vanaf 10 euro. Ook kopen zij uw litecoin als u dat wenst te verkopen.

Koop Direct Litecoin

Er is wel een aantal stappen te doorlopen:

Stap 1: Registreer op btcdirect.eu/nl-be of voor Franstalig op btcdirect.eu/fr-be

De eerste stap om bij BTC Direct litecoin te kopen is een gratis registratie. Nog geen account bij BTC Direct? Druk dan op de knop ‘registreren.’

Als u hulp nodig heeft kunt u contact opnemen met de afdeling support van BTC Direct.

Stap 2: Maak een wallet aan

Cryptocurrencies bewaart u in een zogeheten wallet. U kunt een wallet vergelijken met een online bankrekening. Wanneer u litecoin wil aankopen is het belangrijk om een wallet aan te maken om deze in op te kunnen slaan. Elke wallet heeft een eigen ontvangstadres.Het adres is altijd te vinden in uw wallet en gebruikt u om crypto op te ontvangen.

Er zijn veel soorten wallets (zie artikel: Wallets). Lees ook onze tips voor het beveiligen van je wallet.

Voor deze instructie kiezen wij voor een software wallet van Electrum. De wallet is te downloaden op: https://electrum-ltc.org/

Eenmaal geregistreerd kunt u direct litecoin kopen. Hiervoor heeft u een ontvangstadres van een wallet nodig. Een litecoin ontvangstadres begint altijd met een L of een M en ziet er bijvoorbeeld zo uit: MGxNPPB7eBoWPUaprtX9v9CXJZoD2465zN. Heeft u nog geen wallet? Wij raden Exodus.io aan. Met deze wallet beheert u niet alleen litecoin, maar ook vrijwel alle andere cryptocurrency. BTC Direct heeft een instructiefilm gemaakt voor deze wallet.

Stap 3: Tijd om te kopen!

Heeft u een bevestigingsmail van BTC Direct ontvangen dat uw account is goedgekeurd? En is uw litecoin wallet aangemaakt en beveiligd? Dan kunt u nu beginnen met aankopen!.

  1. Selecteer litecoin op de homepage van BTCDirect.eu. Dit vindt u naast ‘selecteer mijn munt’.
  2. Vul het aantal litecoin in dat u wil kopen of vul het aantal euro’s in dat u wil uitgeven. Het minimum bestelbedrag is 10 euro, het maximum bedrag is afhankelijk van uw account limiet.
  3. U krijgt nu een overzicht van uw order te zien. In dit overzicht plakt u het ontvangstadres uit uw litecoin wallet. Kopieer dit adres altijd, typ deze nooit zelf over.
  4. Hierna geeft u aan hoe u wil betalen. Let wel op: u kunt alleen betalen vanaf uw eigen rekening.
  5. Controleer uw order nog een keer goed, lees de algemene voorwaarden en vink akkoord aan.
  6. Alles afgerond? Dan wordt er nog één keer gevraagd om de order te verifiëren. Controleer de gegevens en het ontvangstadres van uw wallet. Klopt alles? Ga dan verder. Klopt het niet? Neem dan contact op met BTC Direct.

Gefeliciteerd! U bent de trotse bezitter van litecoin!

Voordelen om bij broker BTC Direct te kopen zijn:
➥ Account binnen tien minuten;
➥ Gemakkelijk betalen met het Belgische Bancontact (voorheen MisterCash);
➥ Nederlandstalige en Franse klantenservice;
➥ Bitcoin binnen tien minuten in uw wallet.

Investeren in litecoin met bankoverschrijving

Wie wilt investeren in litecoin en ze het voordeligst wilt aanschaffen kan het beste gebruik maken van een traditionele bankoverschrijving. Bij verschillende wisselkantoren is betalen met een bankoverschrijving mogelijk en het meest voordelig.

Na het plaatsen van uw order via bankoverschrijving heeft u meestal 15 minuten om een zogenaamd ‘proof of payment’ aan te leveren ofwel een bewijs van overboeking. Op dit bewijs dient het exacte bedrag te staan waarvoor u de order hebt geplaatst. Ook uw  (familie)naam moet present zijn. Na het opsturen ontvang meestal binnen dertig minuten een bevestiging dat litecoin is ingekocht. Een wisselkantoor kan alleen de order inkopen als ze uw bewijs van overboeking ontvangen.

Snel beleggen in litecoin

Wilt u snel beleggen in litecoin en er direct over beschikken? Dan kun je het beste kiezen voor een ‘directe’ betaalmethode als Bancontact (voorheen Mister Cash). Met deze betaalmethode ontvangt u uw bestelde litecoins direct. Let wel op dat u altijd betaalt vanaf uw eigen zichtrekening.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.