Litecoin kopen

Litecoin is een van de eerste altcoins ter wereld. Met altcoins worden alle andere cryptocurrency dan bitcoin bedoeld. Wat dat betreft is litecoin de ultieme altcoin.

U kunt litecoin het beste zien als een lichte kopie van bitcoin. De twee coins vertonen veel overeenkomsten. De munt is in 2011 ontwikkeld door Charlie Lee, een ex-medewerker van Google. Zijn doel was om een snellere en goedkopere cryptocurrency op de markt te brengen. Litecoin is net als bitcoin vooral bedoeld om snel digitaal waarde over te maken van persoon tot persoon. Er komt geen derde partij zoals een bank aan te pas.

De laatste jaren fungeert litecoin ook vaak als een soort testnet voor bitcoin. Zo worden nieuwe concepten eerder uitgerold op het netwerk van litecoin dan op het netwerk van bitcoin.

Kortom, litecoin heeft een belangrijke rol te vervullen in de wereld van cryptocurrency.

Op deze pagina leggen wij u in duidelijke taal uit hoe en waar u litecoin kunt aanschaffen, en wat litecoin nou echt is. Na het lezen van dit artikel bent u helemaal klaar om uw eerste litecoin te kopen!

Litecoin kopen, hoe werkt het?

Voordat u kunt beginnen met het aanschaffen van litecoin, moet u uw digitale valuta veilig kunnen opslaan. Dat kan met een zogeheten litecoin wallet.

Met behulp van een litecoin wallet ontvangt, verzendt, en beheert u met een handomdraai uw litecoin. Het aanmaken van een wallet kan binnen vijf minuten. Hierna kunt u direct aan de slag met het aanschaffen van litecoin.

Nu u een wallet heeft, kunt u beginnen met het kopen van uw eerste litecoin. Dat kan door u te registreren bij een cryptocurrency broker of exchange, dat is een partij waarbij u cryptocurrency kunt kopen. Zelf raden wij het Nederlandstalige platform BTC Direct aan. U betaalt eenvoudig met Bancontact (voorheen Mister Cash), en u heeft u litecoin binnen tien minuten ontvangen. Bekijk in dit filmpje hoe u een account aanmaakt:

Waar kan ik litecoin kopen?

Er zijn verschillende plekken waar u terecht kunt bij de aanschaf van litecoin. Hieronder vindt u een overzicht.

BTC Direct
Eenvoudig litecoin kopen bij een betrouwbare broker? Dat kan bij BTC Direct. Betaal snel en eenvoudig met Bancontact en ontvang uw litecoin direct.

Ga naar BTC Direct

BLOX
Litecoin kopen met uw smartphone zonder enige technische voorkennis? Dat doet u in een handomdraai met de nieuwe trade-app BLOX voor Android en iOS. Cryptocurrency’s kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Maar wat kunt u met litecoin?

Gebruiken als betaalmiddel
Litecoin is in eerste instantie ontwikkeld als een decentraal digitaal betaalmiddel. Met litecoin betaalt u direct aan de andere partij, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank. Er zijn verschillende plekken waar u al met litecoin kunt betalen. Op dit moment is bitcoin nog populairder als betaalmiddel, maar ook litecoin is goed op weg.

Snelle transacties wereldwijd
Even geld overmaken naar uw familie in Algerije? Als het aan uw bank ligt betaalt u rustig twintig tot dertig procent commissie en mag de ontvanger een aantal dagen wachten voor hij het geld ontvangt. Gebruikt u litecoin voor dezelfde transactie? Dan kost u dat slechts een paar minuten en betaalt u gemiddeld 20 dollarcent aan fee’s. Het maakt niet uit naar waar u op de wereld uw litecoin verstuurt. Naar Algerije of naar uw buurman? Het is even snel en de transactiekosten zijn gelijk.

Investering
Veel mensen speculeren op de koers van litecoin. Zij hopen op een enorme waardestijging in aanloop naar het halveren van de mining beloning. In tegenstelling tot de euro is het aantal litecoin dat ooit in omloop zal komen vooraf bepaald. Het aanbod is daarmee beperkt.

Als de vraag naar litecoins stijgt zal de waarde ervan ook stijgen. Één enkele litecoin is op te delen in honderd miljoen eenheden, het is dus ook mogelijk om een fractie van een litecoin naar iemand over te maken.

Maar let op, een waardestijging is absoluut geen zekerheid. Investeer daarom alleen een bedrag waarmee u comfortabel bent.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.