Litecoins (LTC) zijn te koop bij verschillende wisselkantoren, deze wisselkantoren vragen een fee van meestal 3% op de litecoin koers. Afrekenen kan gemakkelijk met het Belgische Bancontact (voorheen Mister Cash) of andere betaalmogelijkheden zoals een creditcard. Ben je van plan om veel geld te investeren in litecoin? Dan raden wij je aan om een Ledger Nano S te kopen. De Ledger Blue is een hardware wallet waar je litecoins en andere cryptovaluta veilig op kan bewaren. Lees deze gehele pagina zoals je alles weet over: litecoins kopen.

Litecoins kopen

Hieronder een overzicht van litecoin wisselkantoren (ofwel brokers). Het meest voordelige wisselkantoor op dit moment is het Nijmeegse BTC Direct. Zij accepteren ook de meeste betaalmethode waaronder Bancontact en de creditcard merken als VISA en MasterCard.

[table id=8 /]

In dit voorbeeld maken we gebruik van de Exodus wallet; deze is beschikbaar voor zowel MacOS, Windows en zelfs Linux. In de wallet gaat we naar het tabblad “Litecoin” en klikken we op de “receive” knop.

Onder de knop krijgen we een adres te zien dat met een L begint, dit is ons persoonlijke adres voor litecoin. Vervolgens gaan we naar de plek waar we LTC kunnen kopen, in ons geval kiezen we voor de website van BTC Direct en maken we gebruik van Bancontact.

Het is belangrijk dat we met onze eigen zichtrekening betalen. De naam van de rekeninghouder dient hetzelfde te zijn als de naam waarmee we bij de website zijn geregistreerd. Onze ervaring is dat het ongeveer een half uurtje kan duren voordat we de litecoins hebben ontvangen in onze wallet.

Investeren in litecoin

Wie wilt investeren in litecoin en ze het voordeligst wilt aanschaffen kan het beste gebruik maken van een traditionele bankoverschrijving. Bij verschillende wisselkantoren is betalen met een bankoverschrijving mogelijk en het meest voordelig.

Na het plaatsen van je order via bankoverschrijving heb je meestal 15 minuten om een zogenaamd ‘proof of payment’ aan te leveren ofwel een bewijs van overboeking. Op dit bewijs dient het exacte bedrag te staan waarvoor je de order hebt geplaatst en je (familie)naam. Na het opsturen ontvang je meestal binnen 30 minuten een bevestiging dat je order is ingekocht. Een wisselkantoor kan alleen de order inkopen als ze van jou een bewijs van overboeking ontvangen.

Persoonlijk raden wij aan om toch te betalen met Bancontact omdat je dat de litecoins direct ontvangt in jouw digitale wallet. Bij een bankoverschrijving krijg je de litecoins pas als het wisselkantoor het geld heeft ontvangen, dit kan 1 á 2 werkdagen duren. Zie hieronder ook het kopje ‘snel beleggen in litecoin’.

Van plan om grote bedrag aan te schaffen? Dan kun je jouw litecoins het beste opslaan op de TREZOR. Dit is een zogenaamde litecoin hardware wallet.

Snel beleggen in litecoin

Wil je snel beleggen in litecoin en er direct over beschikken? Dan kun je het beste kiezen voor een ‘directe’ betaalmethode als Bancontact (voorheen Mister Cash). Met deze betaalmethode ontvang je jouw bestelde litecoins direct in je eigen litecoin wallet. Let wel op dat je altijd betaald met een zichtrekening die op je eigen naam staat.

Bij de meeste wisselkantoren dien je jezelf eerst te identificeren. Zorg er altijd voor dat je scherpere en heldere foto’s maakt van de voor- en achterkant van jouw legitimatiebewijs. Meestal wordt er ook gevraagd om een ID-selfie, dit is een foto van je gezicht waar je jouw legitimatiebewijs langs je gezicht houdt.

Veilig litecoins opslaan

Het is belangrijk om je investering goed op te slaan, de meest veilige manier om cryptovaluta zoals bitcoin, litecoin en ether te bewaren is op een hardware wallet. Er zijn verschillende merken en bedrijven die zo’n veilige fysieke portemonnee aanbieden. Zoals eerder genoemd op deze website zijn wij het meest fan van de Ledger Nano S. Een hardware wallet kost ongeveer € 95,59 en is voor iedereen een must die in litecoin wilt gaan investeren.

Wil je ook veilig je litecoins kopen? Dan raden wij het Nijmeegse bedrijf BTC Direct aan. Zij zijn sinds 2013 actief en staan bekend om hun accuraatheid en professionaliteit, ook accepteren zij Belgische betaalmethodes.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.