Om litecoins (LTC) te ontvangen of te versturen heb je een Litecoin wallet (portemonnee) nodig. In een wallet bevinden zich meerdere litecoin adderessen, zo’n adres is te vergelijken met een zichtrekening van je bank en gebruik je om betalingen op te ontvangen. Je kunt direct litecoins kopen bij BTC Direct.

In een litecoin wallet kun je zoveel ontvangstadressen aanmaken als je wilt. Onderstaand stappenplan helpt je met het aanmaken van jouw eigen Litecoin wallet. De wallet die we hieronder beschrijven is een zogenaamde software wallet, deze is niet geschikt voor het opslaan van grote bedragen. Koop en gebruik altijd een hardware wallet als je wilt dat jouw litecoins veilig zijn.

Litecoin wallet installeren

Op de website van Electrum-LTC is de digitale wallet te downloaden voor zowel Windows, macOS en Linux. Voor Windows kies je de download optie “Windows Installer”. Na het downloaden krijg je het volgende scherm te zien. Klik onderaan voor de optie “Install”.

Vervolges kun je kiezen met welke server, ofwel node je wilt gebruike voor het binnenhalen van informatie. Voor de meeste van ons is “auto connect” de optie die we kiezen en vervolgens klikken we op “next” linksonder.

In het volgende scherm kunnen we onze eigen Litecoin wallet een naam geven. Wij kiezen ervoor de naam niet aan te passen en onze wallet heet standaard “default_wallet”. We klikken vervolgens weer op de knop “next”.

Hierna krijgen we de keuze om een type wallet aan te maken. Er zijn verschillende soorten wallets die we kunnen gebruiken. Wij make in deze handleiding een standaard Litecoin wallet en laten hier dus ook onze keuze opstaan.

In het onderstaande scherm krijg je verschillende keuzes. Je kiest voor de eerste optie “Create new seed”. Bij deze keuze krijg je 12 unieke woorden – schrijf deze woorden zorgvuldig op en bewaar deze op een veilige plek.

De 12 unieke woorden zijn jouw backup. Verliest je ooit toegang tot jouw computer dan kun je met deze woorden alsnog bij jouw litecoins komen. Deel deze woorden nooit met andere.

Na het invoeren als controle van je 12 woorden krijg je toegang tot jouw Litecoin wallet en automatisch aangemaakte adressen. Je dient nog wel eerst een wachtwoord te kiezen voor je wallet. Vergeet dit wachtwoord niet en zorg dat het lang genoeg is, hoe langer een wachtwoord, hoe veiliger.

Alle adressen die je dus onder de “receive” knop vindt kun je litecoins op ontvangen. Zij vormen uiteindelijk het totaal saldo van je wallet. Proficiat je hebt nu een eigen Litecoin wallet. Je kunt litecoins kopen bij BTC Direct en beheren in jouw wallet op je computer. Je vult bij het kopen van LTC het adres in dat je onder het tabblad “receive” krijgt.

Litecoin wallet voor iOS

Op Apple’s mobiele besturingssysteem iOS is de litecoin wallet LoafWallet verschenen, een eenvoudige digitale portemonnee waarin u litecoins kan ontvangen of verzenden. De LoafWallet biedt ook functionaliteit voor de Apple Watch, zo kunt u op de digitale smartwatch uw ontvangstadres weergegeven en in- en uitgaande transacties controleren. Of er plannen zijn voor een Android versie van de LoafWallet is nog niet bekend.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.