Om litecoins (LTC) te ontvangen of te versturen heb je een Litecoin wallet (portemonnee) nodig. In een wallet bevinden zich meerdere litecoin adderessen, zo’n adres is te vergelijken met een zichtrekening van je bank en gebruik je om betalingen op te ontvangen. Je kunt direct litecoins kopen bij BTC Direct.

In een litecoin wallet kun je zoveel ontvangstadressen aanmaken als je wilt. Onderstaande video helpt je met het aanmaken van jouw eigen Litecoin wallet. De wallet die we hieronder beschrijven is een zogenaamde software wallet, deze is niet geschikt voor het opslaan van grote bedragen. Koop en gebruik altijd een hardware wallet als je wilt dat jouw litecoins veilig zijn.

Litecoin wallet installeren

Op de website van Electrum-LTC is de digitale wallet te downloaden voor zowel Windows, macOS en Linux. Benieuwd hoe het installeren in zijn werk gaat? In deze video wordt alles stap voor stap uitgelegd.

Litecoin wallet voor iOS

Op Apple’s mobiele besturingssysteem iOS is de litecoin wallet LoafWallet verschenen, een eenvoudige digitale portemonnee waarin u litecoins kan ontvangen of verzenden. De LoafWallet biedt ook functionaliteit voor de Apple Watch, zo kunt u op de digitale smartwatch uw ontvangstadres weergegeven en in- en uitgaande transacties controleren. Of er plannen zijn voor een Android versie van de LoafWallet is nog niet bekend.

Wallet installeren lastig?

Lukt het even niet om een wallet te installeren? Of vindt u het niet fijn om uw coins in eigen beheer te hebben? Dan is BLOX een goed alternatief. BLOX is een simpele alles-in-één crypto app waarmee u binnen 1 minuut de bekendste cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen en beheren. De app is gratis en beschikbaar voor zowel iOS als Android apparaten.

Widget Image
Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.