Litecoin waarde stijgt 12% in één dag

De koers van de digitale valuta litecoin is 12 procent gestegen in de afgelopen 24 uur. De litecoin is een alternatief op de bekende valuta bitcoin. Het verschil tussen litecoin en bitcoin zit onder andere in de snelheid waarmee transacties worden bevestigd door het netwerk.

Bij bitcoin duurt en gemiddelde bevestiging ongeveer 10 minuten, bij litecoin is dit slechts 2,5 minuut. De litecoin wordt gezien als het kleine broertje van de bitcoin en wordt vergelijken met zilver waar bitcoin het goud vertegenwoordigd.

Litecoins zijn te koop bij zogenaamde cryptocurrency brokers. Er zijn verschillende cryptocurrency brokers in zowel België als Nederland. Wie wilt investeren in litecoin doet dit door ze te kopen en deze munten te bewaren in een digitale portemonnee, beter bekend als een litecoin wallet. Van een litecoin wallet krijgt een gebruiker een litecoin adres. Dit adres is te vergelijken met een rekeningnummer van de bank en wordt gebruikt om litecoins op te ontvangen en litecoins vanuit te versturen. Voor personen die van plan zijn om veel geld te investeren in de digitale valuta is het slim om een zogenaamde litecoin hardware wallet aan te schaffen.

Wat de koers van de litecoin in de toekomst zal doen is voor iedereen een groot raadsel. De waarde van een litecoin wordt simpelweg bepaald door vraag en aanbod om de exchanges. Eind 2013 behaalde litecoin zijn zogenaamde ATH (all time high) van rond de 40 euro. Voor vele is litecoin de digitale munt naast de bitcoin. Begin 2017 lijkt de litecoin weer helemaal terug van weggeweest met flinke koersstijgingen van 3 naar 10 euro.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin