Op deze pagina is de live litecoin koers te zien met de actuele waarde in euro. De grafiek hieronder laat de prijsontwikkeling zien van de afgelopen drie maanden. De waarde van een litecoin (LTC) wordt door verschillende factoren bepaald maar in de basis vormt de prijs zich simpel weg door vraag en aanbod. Je kunt via deze link direct litecoins kopen, je kunt litecoins opslaan op een hardware wallet zoals de TREZOR.

Hoogst behaalde waarde en achtergrond informatie

Eind 2013 behaalde litecoin zijn zogenaamde ATH (all time high) van rond de € 40. Voor vele is litecoin de digitale munt naast de bitcoin. Vooral in de begindagen was litecoin erg populair op bitcoin exchanges als BTC-e. Inmiddels is de litecoin te koop bij verschillende wisselkantoren. Begin 2017 lijkt de litecoin weer helemaal terug van weggeweest met flinke koersstijgingen van drie naar tien euro.

De echte waarde van de litecoin ligt volgens experts vooral dat het sneller is dan de grote broer bitcoin. Waar bitcoin over het bevestigen van een transactie dik tien minuten doet, kan litecoin dit in slechts twee-en-een-halve minuut. De koers van de bitcoin ten opzichte van de litecoin is de laatste jaren ook niet meer te vergelijken. De litecoin is uitgevonden door Charlie Lee, een voormalig Google medewerker die zich ook wel als grap SatoshiLite noemt.

Wat de toekomst voor de litecoin zal zijn is nu nog onduidelijk. Er is genoeg potentie aanwezig: de bitcoin heeft de waarde van een digitale munt al eerder bewezen, en er bestaat natuurlijk een grote kans dat ook de Litecoin een vergelijkbaar pad gaat meemaken. Door de recente media aandacht is de koers al flink gestegen, maar op de lange termijn is het lot van de litecoin op het moment nog onzeker en erg spannend.

Op dit moment heeft de litecoin een market cap (marktwaarde) die ervoor zorgt dat litecoin bij de top vijf cryptovaluta zit. Het volume waarin LTC wordt verhandeld ligt meestal tegen dat van bitcoin aan en staat vaak hoger dat het handelsvolume van ether.

Breed verkrijgbaar

De meeste kleine cryptovaluta worden slechts op een paar beurzen verkocht. Bij litecoin is dit niet het geval, de litecoin is breed verkrijgbaar. Bij wisselkantoren en exchanges wordt de munt al jaren verkocht. Het voordeel hiervan? Als de munt stijgt kunnen veel beleggers snel de munt kopen als ze willen ook weer verkopen. Vrijwel elk wisselkantoor dat bitcoins verkoopt, verkoopt ook litecoin. In België zijn er op zijn minst al drie handelskantoren beschikbaar waar gemakkelijk met Bancontact kan worden betaald.

Widget Image
Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.