koers bitcoin

Litecoin koers analyse: prijs blijft stijgen!

De prestaties van litecoin blijven in het oog springen, de koers van het kleine broertje van bitcoin bevindt zich nu op een cruciaal punt en is afgelopen week met meer dan twintig procent gestegen. Trekt litecoin het voortouw voor de hele cryptomarkt?

Een goed moment

Op de grafiek hierboven zie je dat we op dit moment op een erg belangrijk punt zijn aangekomen. De rode rechthoek vormt namelijk al een paar jaar een belangrijke zone:

    • In 2017 vormde de zone een weerstand, de koers kwam hier niet makkelijk doorheen. Toen de prijs hier doorheen schoot was het de start van een grote opmars.
    • In 2018 was de zone juist een belangrijke ondersteuning. De koers leek hier niet onderdoor te kunnen, totdat de hele cryptomarkt een duik maakte in november 2018.
    • En in 2019? Stijgt litecoin uit de weerstand? Of gaan we naar beneden?

Wat denk jij? Is het tijd om litecoin te kopen?

Koop litecoin

Bullish en bearish

De koers lijkt nu een weerstand te ondervinden op het huidige niveau, rond de 50 euro. Maar wat kunnen we verwachten in de toekomst?

We geven weer twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). In de grafiek hieronder zie je de scenario’s. De rode rechthoeken geven de weerstanden aan, en de groene rechthoek geeft de ondersteuning aan.

Bullish

Lukt het de koers van litecoin om uit de enorme weerstand te breken? Dan ligt de volgende weerstand tussen de 80 en de 84 euro. In de grafiek hierboven is dat aangegeven met de bovenste rode rechthoek.

Bearish

Is de weerstand te sterk voor de koers, dan ondervindt de prijs een ondersteuning rond de 36 euro. In de grafiek hierboven is dat aangegeven met de groene rechthoek.


Recap: litecoin breekt uit trendlijn

Hoe is de stijging van februari eigenlijk tot stand gekomen? We gaan even terug naar waar het allemaal begon. Begin februari schreven we dat litecoin uit een grote trendlijn is gebroken. Deze trendlijn is sinds begin 2018 tot en met februari dit jaar heel belangrijk geweest. Het lukte litecoin namelijk een tijd lang niet om boven deze lijn uit te komen. Maar afgelopen maand is dat toch gelukt, en nog steeds met succes:

Op de grafiek hierboven zie je dat de litecoin koers bij het groene bolletje door de trendlijn is gebroken. Dat ging toen gepaard met een flinke prijsstijging. Litecoin steeg toen van 28,50 euro naar 38 euro euro op één dag!

Bekijk hier de actuele LTC koers

 

Positief voor koers: litecoin block halving

In een vorige litecoin koersanalyse schreven we over de invloed van de litecoin block halving. Een block halving is de gebeurtenis dat de beloning voor miners halveert. Dit kan invloed hebben op de koers.

Ook in 2015 brak de koers van litecoin uit de trendlijn in aanloop van de litecoin block halving. De situatie van nu vertoont veel gelijkenissen met die van nu. De eerste blauwe verticale lijn is de block halving van 2015. De tweede blauwe lijn vertegenwoordigt de aankomende block halving in augustus:

Zal de koers nog verder stijgen in aanloop van de litecoin block halving? Wie weet..

Negatief voor koers: negatieve divergentie

Maar niet alles is positief. Op het moment van schrijven lijkt er sprake te zijn van negatieve divergentie, als we kijken naar de litecoin koers en de Relative Strength Indicator (RSI).

De koers maakt hogere toppen, maar de RSI-indicator geeft juist lagere toppen aan. Dit geeft aan dat de koers weerstand ondervindt, en dat op termijn misschien een correctie naar beneden mogelijk is.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin