Wat kunt u verwachten van litecoin prijs in 2020?

Litecoin heeft zich in 2019 een heel gek jaar gehad met een grote up, maar ook een flinke down. Dat komt door de litecoin block halving. Maar wat kunnen we verwachten van het jaar 2020? Dat gaan we in dit artikel behandelen.

Maar eerst even kort: wat is litecoin? Litecoin is een cryptomunt die erg lijkt op bitcoin. Er is alleen wel één belangrijk verschil. In plaats van om de 10 minuten wordt er om de 2,5 minuut een nieuw transactieblok aangemaakt.

Bitcoin is ouder en litecoin is dan ook gebouwd om een snellere versie maar vooral een lichtere versie van bitcoin te kunnen worden.

Litecoin staat al jaren steevast in de top 10 cryptovaluta als we kijken naar de totale marktwaarde. In de beginjaren vaak zelfs in de top 3. Tegenwoordig is de cryptomunt echter weer wat afgezakt.

De koers van litecoin is moeilijk te voorspellen

U wilt vast weten wat de koers van litecoin is in 2020. Maar dan moeten we u helaas een klein beetje teleurstellen. De waarde van litecoin laat zich namelijk moeilijk voorspellen.
Wel kunnen we zeggen dat litecoin het afgelopen jaar een onstuimige geschiedenis achter de rug heeft:

  • We beginnen op 1 januari 2019, toen was litecoin (LTC) nog maar 27 euro waard.
  • Lang duurt dit niet. De koers vliegt namelijk met sprongen omhoog. In maart 2019 waren de eerste tekenen te zien voor een flinke koersstijging.
  • Op 10 maart was litecoin voor het eerst in 2019 meer dan 50 euro waard.
  • Op 27 mei verdubbelde de waarde van litecoin. De grens van 100 euro is gepasseerd!
  • En in aanloop van de halving, steeg litecoin naar het hoogtepunt van 2019 op 23 juni. Een litecoin was toen 124,55 euro waard.
  • Dat hoogtepunt bleek niet houdbaar. Eind augustus was de prijs alweer gehalveerd naar ongeveer 60 euro.

Nasleep van de litecoin block halving

Op 5 augustus 2019 vond de tweede litecoin block halving plaats. Met de block halving bedoelen we dat de beloning voor miners wordt gehalveerd. Vóór de halving kregen litecoin miners nog 25 litecoins voor elk blok dat zij toevoegden aan de blockchain. Na de block halving is deze beloning gehalveerd naar 12,5 litecoins per toegevoegd blok.

In aanloop naar deze halvering steeg de prijs tot het absolute hoogtepunt van 124,55 euro. Dit is vijf keer zo hoog als waar litecoin het jaar mee begon. Maar omdat de beloning voor minen gehalveerd werd, is het ook niet aantrekkelijk om litecoin te blijven minen.

Veel miners stopten ermee en verkochten hun litecoin. Dit leidde tot een koersdaling en begin december was litecoin nog maar 40 euro. Zo snel kan het gaan met crypto.
Dit patroon liet litecoin ook bij een eerdere halving zien, op 26 augustus 2015. Toen steeg de koers naar aanloop ook, en klapte de koers vervolgens in elkaar. In maart 2017 was litecoin ongeveer 4 euro waard maar toen begon de bullrun en steeg de coin binnen een paar maanden naar 329 euro.

Mocht dat scenario zich herhalen, dan zal er in 2020 niet veel met de prijs gebeuren maar begint de echte actie pas in 2021.

Overigens ook interessant om in de gaten te houden, is de bitcoin halving. Die vindt plaats in mei 2020. Bitcoin is veruit de allergrootste cryptocurrency, liefst 70% van de markt bestaat namelijk uit bitcoin. Dus als bitcoin stijgt of daalt, dan dansen vrijwel alle coins mee.

Technische verbeteringen: meer nadruk op fungibiliteit en privacy

Ten slotte staan er ook een paar technische verbeteringen op de planning bij het ontwikkelteam van Litecoin. Charlie Lee is de bedenker van litecoin. In 2019 tweette hij dat hij de focus van Litecoin wil gaan verleggen. Hij wil meer nadruk leggen op fungibiliteit en privacy.

Met fungibiliteit wordt inwisselbaarheid bedoeld. Of in andere woorden: houdt u twee litecoin naast elkaar, dan moeten er geen verschillen zijn tussen deze twee munten.

Cryptocurrency’s lijken nu inwisselbaar, maar in praktijk ligt dit iets anders. Alle transacties staan namelijk openbaar op de blockchain. Is (een deel) van uw litecoin ooit gebruikt voor illegale doeleinden? Dan zijn uw cryptomunten altijd ‘vervuild’. Deze kunnen worden gebrandmerkt.

Privacy kan de fungibiliteit verbeteren, door het moeilijker te maken deze informatie te achterhalen. In 2019 en 2020 wil Charlie Lee daarom Confidential Transactions toevoegen op Litecoin. Met Confidential Transactions is het mogelijk om de waarde van de transactie te verbergen. U kunt nog steeds opzoeken of er een transactie heeft plaatsgevonden tussen adres 1 en 2. Maar het is niet mogelijk om de inhoud van deze transactie te bekijken.

Profiteer direct van de koers

Volg de koersen van de bekendste cryptocurrency zoals bitcoin, litecoin, ether en XRP. Vindt u het een mooi instapmoment? Koop dan direct uw favoriete coin. En als u tevreden bent over uw winst kunt u uw coins meteen weer verkopen. Simpeler kan haast niet.

Mis geen koopmoment, download de app en krijg tijdelijk uw eerste 5 euro van BLOX. Gebruik hiervoor de tijdelijke actiecode BITCOINBELGIE.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin