Ledger kondigt nieuwe apps aan voor desktop en mobiel

Begin 2015 introduceerden Ledger de wallet Bitcoin Chrome-applicatie – een Google Chrome-app die is ontworpen om te communiceren met hun hardware wallets, waardoor eenvoudig en veilig cryptocurrency-transacties kunnen worden beheerd. Deze app werd snel gevolgd door de Ledger Wallet Ethereum en Ripple, waardoor het mogelijk was om deze cryptocurrencies te beheren met je Ledger hardware wallet. Drie jaar later, na de massale groei van cryptocurrencies en de vermenigvuldiging van altcoins en forks, is het overbodig om te zeggen dat hun interfaces rijp waren voor een aanzienlijke facelift.

Vandaag kondigt Ledger de release aan van een nieuwe generatie Ledger wallet apps. De apps zijn gebouwd voor zowel dekstop als mobiel, de apps ondersteunen meerdere cryptocurrencies in één universele app, zo hoef je dus nooit meer te switchen. Deze app is beschikbaar op Windows, macOS, Linux, Android, iOS en vereist geen Google Chrome of Chromium meer.

Een app voor alle cryptomunten

De nieuwe app zal precies dezelfde functies bevatten als de app van dit moment. Echter zal de nieuwe app alle cryptomunten ondersteunen en is het bijvoorbeeld niet meer nodig om voor Ethereum een aparte app te installeren op je computer.

Je vindt de volledige lijst met functies van deze eerste release hieronder:

  • Native desktop application (Windows, macOS, Linux)
  • Multi currencies (23 cryptos including Bitcoin, Altcoins, Ethereum, Ripple…)
  • Multi devices (Ledger Nano S, Ledger Blue)
  • Read only consultation of accounts without device (protected by optional password)
  • Dashboard view of all assets
  • Counter values: choice of currency & exchanges
  • Send, receive, account balances & history
  • Confirmation before sending funds
  • On device verification of the receive address
  • Faster account synchronisation engine

Mobiele versie, extra crypto ondersteuning en apps van derden

Over de mobiele versie zegt het Franse bedrijf het volgende:

In addition to this initial release, our teams are working hard on futures updates that we’re really excited about, and that will make your Ledger hardware wallets even more easy to use (notably including a full mobile experience, the ability to support a lot more cryptocurrencies on your Ledger Nano S, and third party app integrations).

De nieuwe applicatie heeft een eigen set native USB-drivers. Google Chrome is niet meer vereist, maar hierdoor wordt ook de compatibiliteit met het Chromebook-platform verbroken.

Ledger Manager

Daarnaast werkt Ledger aan een nieuwe versie van het Ledger Manager-platform. ZE gaan binnenkort naar een webgebaseerde oplossing met directe USB-communicatie zonder dat je een extensie hoeft te installeren. Ondersteunde browsers zijn Google Chrome, Chromium en Opera. Deze nieuwe versie zal de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren door een groot aantal nieuwe functies, zoals apparaatinformatie, firmware- en apps-updates, snel overzicht van geïnstalleerde valuta’s, categorieën en apps van derden.

Release en beschikbaarheid

De nieuwe desktop applicatie zal waarschijnlijk in Q2 2018 worden uitgebracht en de mobiele apps in Q3 2018. Stay tuned!

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin