Ledger Hardware Wallet opent kantoor in New York

Hardware fabrikant Ledger is vooral bekend van de cryptocurrency wallets. Ze kondigde vandaag (26 november) aan dat ze gaan uitbreiden naar New York. Dit in het kader van de ontwikkeling van de Ledger Vault waarmee cryptocurrency bewaard kan worden door Ledger. Ledger heeft deze Vault dienst in mei gelanceerd  als beta. En heeft nu de voormalig CEO van Intercontinental Exchange (ICE) Demetrios Skalkotos aangesteld als leidinggevende van dit project.

Ledger CEO Pascal Gauthier zegt hierover:

“New York City is het centrum van de financiële wereld, vandaar dat onze Ledger Vault activiteiten in deze stad een logische keuze zijn”

Ledger wilt met deze dienst inspelen op de trend om het voor institutionele beleggers mogelijk te maken makkelijk cryptocurrency te kopen en te bewaren. Naast Ledger zorgt ICE zelf ook ervoor om de vraag naar zakelijke klanten te laten groeien. Ondanks een vertraging van ongeveer zes weken zal het Bakkt platform van ICE waarschijnlijk eind januari goedkeuring krijgen voor de levering van Bitcoin futures. Het Bakkt platform zal Bitcoin futures aanbieden die fysiek ondersteund worden door Bitcoins.

Ledger Vault daarentegen is een vorm van cryptocurrency bewaren waarmee meerdere leden van een bedrijf zoals bijvoorbeeld een hedgefonds toegang hebben tot dezelfde cold storage wallet. In juli kondigde Ledger aan dat het in 2017 meer dan een miljoen hard wallets heeft verkocht. Hierbij gaven ze ook aan dat ze van plan zijn om technologische giganten zoals Samsung en Google te gebruiken bij een volgende financieringsrondes.

Volgens Skalkotos eisen bedrijven nu al opties voor beheer van cryptocurrency.

“Veilige opslag van grote cryptovaluta voor fondsen is een zeer complexe uitdaging die niet kan worden opgelost door alleen procedures te implementeren. Instellingen zoeken naar veilige opslagopties samen met geïntegreerd bestuursbeleid, maar willen geen gemak opofferen.”

Vorige maand nam het betaalnetwerk Square de stap om zijn eigen coldstorage applicatie open source te maken. Terwijl hardware wallet fabrikant Trezor vorige week waarschuwde dat namakers zich al op de wallet industrie richten. Er zijn namelijk al goede één-op-één namaak wallets onderschept.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin