Laszlo Hanyescz: “Bitcoin bedenker was een excentriek karakter”

Laszlo Hanyecz was de eerste die Bitcoin gebruikte in een echte commerciële transactie. Hij kocht in 2010 twee pizza’s voor 10.000 bitcoin, omgerekend is dat nu $100 miljoen. Nu heeft hij inzicht gegeven in de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Hanyecz, beschrijft Nakamoto als een “vreemde eend in de bijt.” Maar ook hij weet de identiteit van Satoshi Nakamoto niet, dit blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

Hanyecz werkte Pro Bono als ontwikkelaar tijdens de begintijd van het Bitcoin project. Volgens hem was Nakamoto een excentrieke kerel die hem regelmatig “een raar gevoel gaf”.

Hanyecz geeft aan: “Ik dacht dat bitcoin geweldig was, en ik wilde erbij betrokken zijn, maar ik had een vaste baan. Nakamoto heeft me e-mails sturen als ‘Hé, kun je dit probleem oplossen?’ ‘Hé, kun je dit doen? Hij zou zeggen: ‘We hebben deze bug, we moeten dit oplossen.’ Ik dacht dan van, wij? Wij zijn geen team. Ik begreep niet echt alle dingen die er op dat moment aan de gang waren.”

Hanyecz geeft toe dat hij sommige van Nakamoto’s verzoeken vervelend vond en sommige ook niet heeft uitgevoerd. De maker van was Bitcoin altijd bezig was met het handhaven van zijn privacy en anonimiteit. Volgens Hanyecz was juist dit gedrag van Nakamoto erg vreemd.

“Hij of zij of wie het dan ook is heeft me nooit iets persoonlijks vertelt. Ik heb wel een aantal vragen gesteld stelt, maar ze werden altijd ontweken. Die vragen werden nooit beantwoord door Satoshi.”

De zoektocht naar de identiteit van Satoshi Nakamoto is nog steeds in volle gang. Het blijft namelijk een van de grootste mysteries in de huidige digitale wereld. Er worden verschillende namen genoemd uit de wereld van cryptografie, programmeren en computerwetenschap die mogelijke de persoon zijn achter Bitcoin. In 2015 en 2016 beweerde een Australische computerwetenschapper en zakenman genaamd Dr. Craig Wright dat hij Satoshi Nakamoto is. Zelfs verschillende toonaangevende media, waaronder de BBC en The Economist gaven aan dat de bedenker van Bitcoin gevonden was. Er werd beweerd dat Wright bewijsmateriaal had geleverd ter ondersteuning van zijn beweringen. Desondanks is de algemene mening onder de cryptocurrency gemeenschap dat Wright’s beweringen onjuist zijn en het mysterie achter de pseudonieme Nakamoto onopgelost blijft.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin