Kurt Russell te zien in nieuwe cryptocurrency film

Hollywood ster Kurt Russell, bekend van films zoals The Hateful Eight, Deepwater Horizon en Vanilla Sky, gaat spelen in nieuwe film genaamd Crypto. Naast Russell zullen ook Alexis Bledel, Jeremie Harris en Luke Hemsworth een rol krijgen in deze financiële thriller.

Volgens de Hollywood Reporter gaat de film over een jonge anti witwas agent die gespeeld wordt door Beau Knapp. De agent gaat terug naar zijn geboorteplaats in New York om een geval van corruptie en fraude te onderzoeken. Kurt Russell speelt de vader van het personage wat gespeeld wordt door Knapp.

De regisseur van de film, John Stalberg Jr, noemt Crypto een thriller in de trant van The Firm en The Girl With the Dragon Tattoo maar dan met een uitgesproken cryptocurrency twist. De film is geschreven door Carlyle Eubank en David Frigerio. “Cryptocurrency heeft de aandacht en verbeeldingskracht van consumenten en ondernemers over de hele wereld getrokken, maar is nog niet verfilmd en op het witte doek vertoond” zei Jordan Yale Levine, een van de producers. Crypto is een onafhankelijke film die momenteel opgenomen wordt in New York waarvan de release datum nog onbekend is. Een onafhankelijke film (Engels: independent film of indie) is een film die zonder de steun van een groot film bedrijf wordt geproduceerd. Vaak hebben deze films een lager budget en/of gaat het over een controversieel onderwerp.

Crypto is misschien een van de meest spraakmakende films tot nu toe die zich concentreert op de wereld van cryptocurrencies. Vorig jaar werd gemeld dat de gebroeders Coen, bekend van de films The Big Lebowski en No Country For Old Men, aan een film werken over The Silkroad. Deze film gaat over de inmiddels gesloten website op het Dark Web waar bitcoins gebruikt werden als centrale valuta. Toch zijn deze films niet de eerste die een cryptocurrency thema toepassen. Een van de opmerkelijke films op dit gebied was Bitcoin Heist, een Vietnamese film met een internationale zoektocht naar een crimineel.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin