Kraken neemt Glidera over

De Amerikaanse bitcoin exchange Kraken heeft de bitcoin broker Glidera overgenomen. Glidera is een bitcoin broker uit Chicago waar het mogelijk is om bitcoins te kopen en verkopen. Glidera positioneert zichzelf als de plek om bitcoins te kopen voor klanten die zelf hun bitcoins willen beheren. Voor België en Nederland lijkt dit geen uitzonderlijke dienst maar in Amerika zijn vooral de bitcoin exchanges groot waar het lastiger is om bitcoins in eigen beheer te krijgen. Glidera is aanwezig in verschillende bitcoin wallets waaronder: Airbitz, Copay, Mycelium en Multibit.

Al eerder nam Kraken de bitcoin bedrijven Coinsetter, Cavirtex en Clevercoin over. Kraken lijkt met de overname van Glidera vooral haar positie op de Amerikaanse markt te willen versterken. In 2017 zal Glidera onder de naam Kraken Direct verder gaan en wil het bedrijf naast Amerikaanse ook Europese, Japanse en Canadese klanten gaan bedienen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin