Korea Today geeft mooie uitleg over Bitcoin.

Bitcoin haalde het nieuws in Korea en dat resulteerde in een mooi fragment van 8 minuten waarbij de werking van bitcoins werd uitgelegd aan de hand van een voorbeeld door het aankopen bij een lokale bakker die op dat moment, als enige fysieke winkelhouder, bitcoins accepteert als betalingsmiddel.

Het nieuwsbericht kwam op Youtube, nadat men in Korea heeft beslist om bitcoins niet als legitiem betaalmiddel te beschouwen, met als voornaamste reden: de instabiliteit van de digitale munt. Dit kwam toch wel als een verrassing, daar men vorige week toch positieve berichten de wereld heeft ingestuurd. Bitcoins zijn echter niet verboden in Korea, maar het zal wellicht wel de groei afremmen.

Het filmpje is in het Engels en is zeer aangenaam om volgen, maar oordeel gerust zelf:

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin