Komt Satoshi Nakamoto met een boek?

Iemand die beweert dat Satoshi Nakamoto te zijn, heeft aangekondigd een boek te schrijven over bitcoin en de geschiedenis ervan. Hierin zouden ook persoonlijke verhalen komen van de uitvinder van ‘s werelds eerste en bekendste cryptocurrency.

Afgelopen vrijdag plaatste namelijk de website nakamotofamilyfoundation.org een brief ondertekend door Satoshi Nakamoto. Volgens de brief zal het boek, als het ooit uitkomt, in twee delen worden uitgegeven namelijk “Honne en Tatamae”. Deze namen zijn gevonden door het oplossen van een crypto puzzle op http://nakamotofamilyfoundation.org/cryptogram.html.

Het Bitcoin White paper uit 2018 is geschreven door Satoshi Nakomoto, deze naam is waarschijnlijk een pseudoniem. De echte identiteit van de bedenker van Bitcoin is echter nog steeds onbekend. Volgens Wikipedia betekent de naam in het Japans:  “het contrast tussen de ware gevoelens en verlangens van een persoon en het gedrag en de meningen die men in het openbaar vertoont.”

De auteur van de brief zegt ook dat het boek informatie zal bevatten over het persoonlijke leven van de maker van bitcoin: “Er zijn talloze gesprekken waarvan ik heb ontdekt dat ze verhelderend zijn en die deel uit zullen maken van het verhaal. Er zullen in ieder geval veel nieuwe namen en personen verschijnen in het hele boek, omdat het een verhaal is over mijn priveleven.”

Naast de bovenstaande aankondiging is er ook een fragment uit het vermeende boek gepubliceerd. Hierin wordt kort de ontwikkeling van Bitcoin beschreven en welke nieuwe problemen de cryptocurrency momenteel heeft. Zo wordt er ingegaan op schaalvergroting, het concept van blockchain en de komst van toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC Miners).

De brief geeft ook een verklaring waarom de naam Satoshi Nakamoto in de eerste plaats werd gekozen: “Ik wilde de meest voorkomende naam, waarvan ik wist dat buiten Japan niemand weet dat Satoshi Nakamoto het equivalent was van ‘John Smith’. Het duurde even voor het publiek tot deze conclusie kwam, maar de meesten met directe toegang tot mij hadden het al lang geleden ontdekt. ​​”

Of de auteur van de brief inderdaad de echte Nakamoto is, kan echter nog niet worden geverifieerd.

Craig Wright (Australische academicus)  beweerde bijvoorbeeld in 2015 Satoshi Nakamoto te zijn. Het bewijs wat hij aangeleverde bleek echter niet toereikend te zijn voor de meeste kenners. Hij heeft op twitter echter gereageerd dat de data en technische details van deze brief niet lijken te kloppen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin