Koersanalyse: Litecoin stijgt tien procent in een uur!

Vandaag gaan we ons concentreren op de Litecoin. Deze cryptocurrency staat ook wel bekend als Bitcoin Light of het broertje van de grote bitcoin. Deze coin is deze week bezig met een flinke stijging en vandaag zagen we iets opvallend. Ineens brak de coin uit de trendlijn die sinds 2018 geldig was.

Litecoin uit de trendlijn

Sinds 2018 zijn we vooral naar beneden gegaan en litecoin is daarop geen uitzondering. Deze beweegt zich in de trendlijn naar beneden. Ondanks de verschillende pogingen om door de trendlijn heen te komen is dit tot vandaag nog niet gelukt. Ook al waren er diverse pogingen zelfs de laatste keer in januari 2019.

In de onderstaande grafiek zie je dat litecoin behoorlijk door de trendlijn is gegaan. Wellicht is dit een goed signaal want het kan de omkeer zijn van de negatieve trend.

Bitcoin versus Litecoin


Litecoin stijgt in vergelijking met bitcoin. Normaal gaat litecoin een beetje dezelfde kant op als het grote bitcoin. Maar deze keer is litecoin rebels en gaat het sinds 20 januari een hele eigen weg. Bitcoin daalt en litecoin gaat jaar omhoog. Dat laten we je zien in de onderstaande grafiek:

 

In de LTC/BTC grafiek zie je de stijging goed van litecoin vergeleken met bitcoin. Deze grafiek laat de prijs van litecoins zien in de cryptocurrency bitcoin. Daarom zie je goed de stijging van litecoin vergeleken met bitcoin.

Wat kunnen we verwachten van de prijs van litecoin?

Het volgen van de prijs van litecoin is op dit moment net als het kijken van een enge film. Het kan alle kanten op maar je wilt in ieder geval weten hoe het eindigt. Positief is in ieder geval dat de de MACD de groene kleur laat zien en dit betekent dat de litecoin trend positief is. Maar het kan dus alle kanten op:

Bearish

Gaat litecoin de huidige trend niet vol houden? Dan zien we ondersteuning zo rond de 25/26 euro. Dit was in december en januari vorig jaar ook al een belangrijke ondersteuning voor litecoin,

Bullish

Gaat litecoin weer verder omhoog? Dan hebben we de eerste weerstand zo rond de 34/36 euro. Gaat de koers echt in een snel vaart omhoog dan zit een volgende weerstand tussen de 42/44 euro. Deze prijs was op 14 november een goede support.


Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin