Wat zijn de verwachtingen van de koers van Ripple (XRP) in 2021?

Elke dag wordt er veel gehandeld in Ripple (XRP). De munt staat al jarenlang in de top vijf van hoogste markt capitulatie. Wat kunnen we van Ripple (XRP) verwachten in 2021?

Verschil tussen Ripple en XRP

Om te begrijpen wat u kunt verwachten van de koers van XRP is het van belang de basis van het ecosysteem te begrijpen.

Dat ecosysteem begint bij de Ripple Foundation. Zie dit als het overkoepelende bedrijf. Hieronder hangen producten zoals RippleNet en … Eigenlijk alleen nog maar RippleNet. In 2019 heeft Ripple zich opnieuw uitgevonden. XRP is de coin die alles bij elkaar houdt.

Partnerschappen zijn goed nieuws

Het doel van RippleNet is om betalingen tussen financiële instellingen zoals banken en internationale betalingsverwerkers sneller, efficiënter en goedkoper te maken.

Om gebruik te maken van RippleNet kunnen financiële instellingen ervoor kiezen om XRP te gebruiken. Dus hoe meer deelnemers er zijn voor RippleNet, des te groter is de kans dat de vraag naar XRP toeneemt.

Houd daarom het nieuws rondom partnerschappen van Ripple in de gaten.

Concurrentie is slecht nieuws

Maar niet alleen de partnerschappen zijn van belang. Er ligt namelijk grote concurrentie op de loer. Uiteraard willen banken efficiënter internationale betalingen verrichten, en dat kan ook via concurrenten van Ripple.

Wat dacht u bijvoorbeeld van JP Morgan coin. De grote Amerikaanse bank JP Morgan wil ook een eigen cryptomunt uitgeven. En dat is een munt met hetzelfde doel als XRP. Zij willen ook een munt uitgeven die internationale banktransacties makkelijker maakt.

Ook kunt u denken aan andere initiatieven, zoals de Libra van Facebook, of de verschillende blockchain initiatieven van IBM. Komen die eenmaal op de markt, dan kan het goed zijn dat Ripple en XRP minder nodig zijn dan verwacht.

XRP beweegt veel met bitcoin mee..

Sinds het ontstaan van XRP in 2012 heeft de koers zich flink ontwikkeld. Maar vooral in 2017 ging het hard. XRP schoot omhoog, van nog geen 0,01 euro naar het toppunt van 2,82 euro. Een koersstijging van ruim 28.000 procent!

Langer geleden, in 2013, ging het ook hard met XRP. De koers steeg van 0,001 euro naar 0,04 euro. Dat lijkt weinig, maar dat is een stijging van liefst 3.900 procent.

XRP profiteert in grote mate van de koersbewegingen van bitcoin. XRP stijgt vaak als bitcoin zich in een stijgende trend begeeft.

Veel analisten verwachten van 2020 en 2021 goede jaren voor bitcoin. Dat positieve sentiment kan dan ook zomaar doorvloeien naar XRP. We verwachten dat XRP in 2021 ook profiteert van de koersontwikkeling van bitcoin. Wordt het hoogtepunt van 2,82 euro overtroffen?

Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Wel zijn er belangrijke statistieken:

In totaal zijn er 100.000.000.000 XRP. Hiervan is 43% in omloop in de markt. Elke maand wordt 1 miljard XRP vrijgegeven van de vaste rekening naar Ripple zelf. Deze kunnen zij naar believen uitgeven, maar er wordt aangenomen dat dit vooral is om het ecosysteem te verbeteren. Hetgeen niet direct wordt uitgegeven wordt weer teruggestuurd naar de rekening.

Houd dit in de gaten, deze kunstmatige inflatie kan slecht of goed uitpakken voor de verwachting van XRP in 2021.

Profiteer direct van de koers

Volg de koersen van de bekendste cryptocurrency zoals bitcoin, ether en XRP. Vindt u het een mooi instapmoment? Koop dan direct uw favoriete coin. En als u tevreden bent over uw winst kunt u uw coins meteen weer verkopen. Simpeler kan haast niet.

Mis geen koopmoment, download de app en krijg tijdelijk uw eerste 5 euro van BLOX. Gebruik hiervoor de tijdelijke actiecode BITCOINBELGIE.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin