Koers van bitcoin onderuit

De koers van de digitale valuta bitcoin is donderdag flink in waarde gezakt. De munt begon de dag dik boven de duizend euro maar in de middaguren zakte de waarde van een bitcoin flink.

Zoals eerder bericht lijkt de bitcoin terug van weggeweest, inclusief de koersstijgingen en dalingen. Waarom de waarde van de bitcoins onderuit ging is onbekend, een verklaring zou de sterke waarde stijging van de Chinese Yuan kunnen zijn. Verschillende Europese handelskantoren functioneerde niet geheel naar behoren, dit was te wijten aan het feit dat de grootte Amerikaanse exchanges de druk niet geheel aankonden.

Bitcoin koers ontwikkeling

Bitcoin koers ontwikkeling

Vandaag

Deze vrijdag ochtend schommelt de bitcoin koers net onder de 900 euro. Hoe de Europese bitcoin beleggers op deze nieuwe prijs reageren zal later in de dag helderder worden. De waarde van een bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod op verschillende beurzen zoals Kraken, GDAX en Bitstamp.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin